Ναταλία Πετρίτη

To “November Rain” των Guns N’ Roses έγινε το πρώτο rock video με 2 δισεκατομμύρια views στο YouTube, 13 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που το σχετικό video με το clip του 1991 ανέβηκε στην πλατφόρμα streaming τα Χριστούγεννα του 2009.

Στο video της μπαλάντας εμφανίζεται ως πρωταγωνιστής ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Axl Rose, μαζί με την τότε σύντροφό του, το supermodel Stephanie Seymour. Σε αυτό περιλαμβάνεται και μια αξιομνημόνευτη σκηνή όπου ο Slash βγαίνει από μια εκκλησία και παίζει ένα κιθαριστικό solo του στη φύση.

Αν και πολλά μουσικά videos έχουν ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube, το “November Rain” είναι το πρώτο καθαρόαιμο rock που τα καταφέρνει. Είχαν προηγηθεί το pop “Believer” των Imagine Dragons με 2.3 δις views, και η EDM/pop collaboration των Coldplay με τους Chainsmokers στο κομμάτι “Something Just Like This”, με 2.1 δις views. Το μουσικό video που έχει καταφέρει να σημειώσει τις περισσότερες προβολές όλων των εποχών στην πλατφόρμα είναι το “Despacito” του Luis Fonsi (featuring Daddy Yankee), στα 8 δις προβολές.

Άλλα rock videos που πλησιάζουν το 2 billion mark περιλαμβάνουν το “Numb” των Linkin Park (1.9) και το “Smells Like Teen Spirit” των Nirvana (1.6).

Ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές του “November Rain” clip δεν είναι άλλος από τον Donald Trump, ο οποίος έχει δηλώσει πως το θεωρεί «το καλύτερο music video όλων των εποχών». Φυσικά o Axl Rose συνεχίζει να τον μισεί θανάσιμα, δηλώνοντάς το δημόσια με κάθε ευκαιρία.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured