Ναταλία Πετρίτη

Σε ηλικία 67 ετών έφυγε από τη ζωή ο drummer των Earth, Wind & Fire, Fred White.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή την Πρωτοχρονιά από τον αδερφό και bandmate του, Verdine White, μέσα από σχετικό Instagram post, ο οποίος έγραψε ότι εκείνος πάει να συναντήσει τους υπόλοιπους αδερφούς της οικογένειας, Maurice, Monte και Ronald στον Παράδεισο.

https://www.instagram.com/p/Cm5Qo0npjH1/?utm_source=ig_embed&ig_rid=077f1752-db10-462d-92e0-61975b457a6d

Ο Fred White – γεννημένος ως Frederick Eugene Adams στο Chicago το 1955 – συνάντησε τον Donny Hathaway σε ηλικία 15 ετών, ξεκινώντας να κάνει περιοδείες μαζί του προτού μπει στο συγκρότημα των Salty Peppers, μιας εκδοχής της μπάντας πριν αυτή ονομαστεί Earth, Wind & Fire.

Το 1974 συμμετείχε με τον Verdine και τον αδερφό του, Maurice, στους Earth, Wind & Fire, κυκλοφορώντας hits όπως τα “September” και “Shining Star”.

Ο ίδιος συνέχισε να παίζει drums και σε μπάντες και συγκροτήματα όπως οι Emotions και ο Ramsey Lewis.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που αποχαιρέτησαν μέσα από tribute τους τον White ήταν ο Lenny Kravitz, ο οποίος και έγραψε κάτω από την ανάρτηση του Verdine: «Στέλνω την αγάπη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε εσένα και την οικογένειά σου. Υπήρξα ευλογημένος που εκείνος υπήρξε και με επηρέασε μουσικά. Ένα πραγματικός βασιλιάς. Ας αναπαυθεί».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured