Ναταλία Πετρίτη

Περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια διέθεσε πρόσφατα ο Drake για την ανακαίνιση και επαναλειτουργία του θεματικού πάρκου Luna Luna, το οποίο στο παρελθόν φιλοξενούσε καρναβαλικό φεστιβάλ. Το Luna Luna δεν είναι όμως ένα οποιοδήποτε θεματικό πάρκο, μιας που αυτό σχεδιάστηκε από μερικούς από τους μεγαλύτερους εικαστικούς καλλιτέχνες του 20ου αιώνα.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ των New York Times, ο αυστριακός καλλιτέχνης,  André Heller, ανέθεσε στους Jean-Michel Basquiat, Salvador Dalí, Philip Glass, Keith Haring, David Hockney και Roy Lichtenstein το 1987 τη δημιουργία του Luna Luna, ως μια «γέφυρα ανάμεσα στο λεγόμενο avant-garde – τους καλλιτέχνες που ήταν λίγο σνομπ μερικές φορές και δεν συνδέονταν με τις μάζες  – και των αυτοαποκαλούμενων ως φυσιολογικών ανθρώπων».

Το θεματικό πάρκο άνοιξε τις πύλες του στο Αμβούργο της Γερμανίας, όμως σύντομα έκλεισε εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών. Οι εγκαταστάσεις του ωστόσο παρέμειναν σφραγισμένες και φυλασσόμενες επί δεκαετίες.

l
Σχέδια του Keith Haring πάνω σε καρουσέλ του Luna Luna. 

Το 2019, ο rapper Drake και η εταιρεία του DreamCrew, ενεπλάκησαν στη χρηματοδότηση του project, ώστε ο χώρος να επαναλειτουργήσει. Η αποκατάσταση των εγκαταστάσεών του Luna Luna λαμβάνει χώρα αυτή την περίοδο στο Los Angeles.

Μιλώντας για τη χρηματοδότηση του έργου, ο Drake δήλωσε: «Όταν πρωτοάκουσα για το Luna Luna, μαγεύτηκα. Είναι ένας τόσο μοναδικός και ιδιαίτερος τρόπος να εξερευνήσει κανείς την τέχνη. Πρόκειται για μια μεγάλη ιδέα και ευκαιρία που επικεντρώνεται γύρω από αυτό που αγαπάμε περισσότερο: το να φέρνουμε κοντά τους ανθρώπους».

Το Luna Luna πρόκειται να περιοδεύσει στις ΗΠΑ στα τέλη του 2023, με μια διεθνή περιοδεία να έπεται στη συνέχεια. Το revamped Luna Luna θα περιλαμβάνει τα original pieces του θεματικού πάρκου όπως και σύγχρονη τέχνη.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured