Ναταλία Πετρίτη

Ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster παραδέχθηκε χθες ότι προχώρησε στην πώληση αντιτύπων του νέου βιβλίου του Bob Dylan, The Philosophy of Modern Song, κόστους 600 δολαρίων, τα οποία περιείχαν μέσα αυτόγραφα-ρέπλικες του εμβληματικού καλλιτέχνη. Σύμφωνα με το Pitchfork, παρά το γεγονός ότι ο Dylan ουδέποτε υπέγραψε τα βιβλία, ο εκδοτικός οίκος συνόδευε την pricey κόπια τους με ψεύτικα πιστοποιητικά αυθεντικότητας, εξαπατώντας ουσιαστικά τους μεγάλους θαυμαστές του μουσικού που έσπευσαν να αγοράσουν το βιβλίο.

Η είδηση έγινε γνωστή όταν τα βιβλία ξεκίνησαν να καταφτάνουν την προηγούμενη εβδομάδα στους αγοραστές τους, με online sleuths να πιστοποιούν ότι μέχρι στιγμής έχουν μετρήσει τουλάχιστον 17 παραλλαγές της φερόμενης ως αυθεντικής υπογραφής του Dylan στα αντίτυπα. Μετά τον σάλο που ξέσπασε, ο εκδοτικός αναγκάστηκε να εγγυηθεί την αποζημίωση των αγοραστών των βιβλίων, οι οποίοι θα κρατήσουν μάλιστα τα αντίτυπά τους.

Προτού η σκανδαλώδης κίνηση του εκδοτικού γίνει ευρύτερα γνωστή, ο Jonathan Karp, πρόεδρος και CEO της εταιρείας, είχε υπογράψει ο ίδιος συνοδευτικές επιστολές του βιβλίου που ανέγραφαν: «Κρατάτε στα χέρια σας κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, ένα από τα μόλις 900 αντίτυπα που είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ». Η επιστολή κατέληγε στο εξής: «Αυτή η επιστολή αποτελεί εγγύηση ότι το αντίτυπο που κρατάτε στα χέρια σας έχει υπογραφεί από τον Bob Dylan».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured