Ναταλία Πετρίτη

Περισσότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια φαίνεται πως απέρριψε ο Rod Stewart για να εμφανιστεί στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλου στο Κατάρ, σύμφωνα με σχετικές του δηλώσεις. Αυτές προέκυψαν πρόσφατα ενόψει της έναρξης του FIFA World Cup 2022, το οποίο και διεξάγεται αυτή τη χρονιά στο Κατάρ εν μέσω σφοδρών παγκόσμιων διαμαρτυριών για τις συνθήκες που επικρατούν στην εν λόγω χώρα, εξαιτίας της συστηματικής καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι δηλώσεις του Rod Stewart έγιναν στους Times και τον δημοσιογράφο Jonathan Dean, με τον ίδιο να αναφέρει πως δεν σκοπεύει καν να βρεθεί στους αγώνες.

«Οι υποστηρικτές των ομάδων πρέπει να προσέχουν, έτσι δεν είναι;» ανέφερε ο Stewart, αναφερόμενος στο human trafficking που σημειώνεται στο Κατάρ, στο anti-LGBT νομικό σύστημά του, αλλά και σε πληθώρα άλλων ζητημάτων που αφορούν σε ανθρώπινα δικαιώματα και τα οποία βρέθηκαν στην επιφάνεια από τότε που ανακοινώθηκε η πρόθεση διεξαγωγής του κυπέλου εκεί.

Ο Dean πρότεινε τότε στον Stewart την ερμηνεία του “The Killing of Georgie (Part I and II)”, του κομματιού του δηλαδή από το 1976 που εμπνεύστηκε από τη δολοφονία ενός gay φίλου του.

«Αυτό θα ήταν καλό», απάντησε ο Stewart. «Στην πραγματικότητα μου πρόσφεραν πολλά χρήματα, περισσότερα από 1 εκατομμύριο, για να εμφανιστώ εκεί πριν από 15 μήνες. Το απέρριψα… Δεν είναι σωστό να πάω. Και οι Ιρανοί πρέπει να εκτεθούν που προσφέρουν βοήθεια».

Παράλληλα, η Dua Lipa πρόσφατα αναφέρθηκε στις φήμες που την ήθελαν να εμφανίζεται στο World Cup του 2022, δηλώνοντας πως η ίδια δεν συμμετείχε ποτέ σε οποιαδήποτε συνομιλία για να εμφανιστεί στην τελετή έναρξης. Η ίδια μάλιστα δήλωσε ότι «ανυπομονεί να επιστεφθεί το Κατάρ όταν αυτό θα έχει συμμορφωθεί στις υποσχέσεις που έχει πραγματοποιήσει σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Μέχρι στιγμής, το μοναδικό επιβεβαιωμένο act της τελετής έναρξης είναι ο Jungkook των BTS, με το Κύπελο να ξεκινά την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured