Ναταλία Πετρίτη

Την κλασική συναυλία που έδωσε ο Bob Dylan στο Royal Albert Hall το 1966 «επαναδημιούργησε» η Cat Power, η οποία και ερμήνευσε όλο το τότε setlist της, διασκευάζοντας τα κομμάτια του εμβληματικού καλλιτέχνη.

Η συναυλία έλαβε χώρα στο ιστορικό venue του Λονδίνου στις 5 Νοεμβρίου, με την κατά κόσμον Chan Marshall να παρουσιάζει το πρώτο μισό της συναυλίας με ένα ακουστικό show, συνεχίζοντας μαζί με ηλεκτρική μπάντα στο δεύτερο μισό.

Ο Dylan είχε εμφανιστεί στην πραγματικότητα στο Manchester Free Trade Hall στο τέλος της ‘Dylan Goes Electric’ tour του το 1966. Σε μια bootlegged version της συναυλίας του, ωστόσο, η εμφάνιση γράφτηκε ότι έλαβε χώρα στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, γεγονός που οδήγησε στο να θυμούνται οι θαυμαστές του unofficially ότι η συναυλία του πραγματοποιήθηκε εκεί.

Το 1998, η bootlegged version της συναυλίας κυκλοφόρησε μάλιστα και επίσημα με τον τίτλο Bob Dylan Live 1966, The Royal Albert Hall Concert.

Η special εμφάνιση της Cat Power είχε ανακοινωθεί από τον περασμένο Ιούλιο, με την ίδια να αναφέρει τότε τη μεγάλη της θέληση να διασκευάσει όσα περισσότερα κομμάτια του Dylan μπορούσε.

Δείτε τμήμα της εμφάνισής της:

https://youtu.be/bpdIep806Uc

https://youtu.be/IKGA1v1GAEI

https://youtu.be/DBmXTpWtwjI

Η Power έχει διασκευάσει στο παρελθόν δεκάδες καλλιτέχνες, ενώ νωρίτερα μέσα στη χρονιά, κυκλοφόρησε και έναν δίσκο διασκευών με κομμάτια των Frank Ocean, The Pogues, Iggy Pop, Nick Cave, Billie Holiday και πολλών ακόμη.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured