Ναταλία Πετρίτη

Το πρώτο single της πολυαναμενόμενης δισκογραφικής τους επιστροφής έδωσαν και επίσημα στη δημοσιότητα οι Arcade Fire, η οποία και θα τιτλοφορείται WE. Το κομμάτι ονομάζεται “The Lightning, I, II” και μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω.

Ο έκτος δίσκος του συγκροτήματος αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 6 Μαΐου από την Columbia Records σε παραγωγή του επί χρόνια συνεργάτη των Radiohead, Nigel Godrich, αλλά και του Win Butler και της Régine Chassagne των Arcade Fire.

Μιλώντας για τον δίσκο, ο Butler ανέφερε ότι η δημιουργία του πήρε στους Arcade Fire το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έχουν αφιερώσει ποτέ χωρίς διακοπή για να γράψουν μουσική. Ο ίδιος χαρακτήρισε τη νέα αυτή δουλειά ως ένα έπος διάρκειας 40 λεπτών, που αποτελείται από επτά κομμάτια σε δύο διαφορετικά sides. Το πρώτο από αυτά είναι αφιερωμένο στο φόβο και τη μοναξιά της απομόνωσης, ενώ το δεύτερο στη χαρά του να ξανα-ανταμώνεις με τους ανθρώπους σου. 

Ακούστε εδώ το κομμάτι:

Η tracklisting του WE:

‘I’

‘Age Of Anxiety I’

‘Age Of Anxiety II (Rabbit Hole)’

‘WE’

‘End Of The Empire I-IV’

‘The Lightning I, II’

‘Unconditional I (Lookout Kid)’

‘Unconditional II (Race and Religion)’

‘WE’

Το cover art του δίσκου αποτελείται από μια φωτογραφία ενός ανθρώπινου ματιού δια χειρός του καλλιτέχνη JR, η οποία ωστόσο, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, παραπέμπει στη μαύρη τρύπα Sagittarius A στο κέντρο του γαλαξία μας.

Την ίδια φωτογραφία έχει επιμεληθεί ο καλλιτέχνης Terry Pastor, ο οποίος και χρησιμοποίησε την ίδια τεχνική όταν δημιούργησε τα κλασικά εξώφυλλα στους δίσκους του David Bowie, Hunky Dory και Ziggy Stardust.

Arcade Fire

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured