Ναταλία Πετρίτη

Ο Julian Lennon, ο μεγαλύτερος γιος του John Lennon, βρίσκεται πίσω από μια επικείμενη πώληση memorabilia του John Lennon και των Beatles ως NFTs, η οποία πρόκειται να λάβει χώρα στις 7 Φεβρουαρίου online.

Ο Lennon ισχυρίζεται ότι έτσι οι θαυμαστές των Beatles θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα κομμάτι της μουσικής ιστορίας, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι εκείνοι θα κρατήσουν στην πραγματικότητα τα φυσικά αντικείμενα από τη συλλογή. Στην πραγματικότητα, αυτά θα μείνουν στην κατοχή του γιου του εκλιπόντα θρυλικού μουσικού και το κοινό που θα συμμετάσχει στη δημοπρασία θα λάβει ψηφιακά NFTs ως audio-visual collectible, τα οποία περιλαμβάνουν την αφήγηση του γιου του Lennon και σχετικές φωτογραφίες.

Η συλλογή NFT περιλαμβάνει χειρόγραφα Paul McCartney από τους στίχους του “Hey Jude”, το οποίο γράφτηκε για τον μικρό Julian όταν ο πατέρας του και η Cynthia Lennon χώριζαν. Οι τιμές για την δημοπρασία ξεκινούν από τα $30,000.

Άλλα αντικείμενα περιλαμβάνουν το Αφγανικής προέλευσης παλτό που φορούσε ο John Lennon στην ταινία των  Beatles, Magical Mystery Tour, μια κιθάρα Gibson Les Paul που ο ίδιος είχε δωρίσει στον γιο του, όπως και τη μαύρη κάπα που εκείνος φορούσε στην ταινία Help!.

Μέρος των εδόδων από τη συλλογή NFT θα ενισχύσει το White Feather Foundation του Julian Lennon.

«Συλλέγω αυτά τα προσωπικά αντικείμενα εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια και κουράστηκα να τα βλέπω κλειδωμένα στο αρχείο, όπου και έπρεπε να είναι για να μην καταστραφούν» ανέφερε ο Lennon στο Variety για την πώληση.

«Κάναμε μερικές εκθέσεις στην Ευρώπη με τα αντικείμενα και η πρόθεσή μου ήταν η συλλογή να βγει σε περιοδεία, ακόμα ελπίζω να συμβεί σε κάποια φάση, όμως τα τελευταία χρόνια δεν βοήθησαν φυσικά την κατάσταση».

https://www.instagram.com/p/CZHUCqLFEey/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured