news.team

Αν και περισσότερο ακούμε για το Spotify όσοι έχουμε μπει για τα καλά στο νέο περιβάλλον ψηφιακής διάθεσης της μουσικής, η δημοφιλής πλατφόρμα εμφανίζεται να χάνει (επί του παρόντος) μια κρίσιμη μάχη, οδηγούμενη σε σύγκρουση κορυφής με την αντίπαλη Apple Music.

Αιτία, οι Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύει το έγκυρο Wall Street Journal, είναι στην καθοριστική αμερικάνικη αγορά όπου η Apple Music κατάφερε να φτάσει τους 28.000.000 μηνιαίους συνδρομητές, αφήνοντας δεύτερο το Spotify, με 26.000.000.

Ωστόσο στην παγκόσμια πραγματικότητα το Spotify εξακολουθεί να παραμένει κυρίαρχο -μάλιστα παραμένει πολύ δημοφιλές σε Αμερικανούς χρήστες που επιλέγουν να το χρησιμοποιούν δωρεάν.

Ωστόσο οι αναλυτές θεωρούν την αμερικανική αγορά ως κλειδί, εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο επηρεάζει τελικά και την παγκόσμια πραγματικότητα, αυξάνοντας τον ρυθμό ανάπτυξης της Apple Music σε 2,6-3% και περιορίζοντας (αντίστοιχα) εκείνον του Spotify σε 1,5-2%. Επιπλέον, η Apple Music έχει με το μέρος της την ταχύτατη διάδοση της προτίμησης για iPhones, τα οποία έχουν την υπηρεσία της στα ήδη εγκατεστημένα applications. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 900.000.000 χρήστες iPhone παγκοσμίως.

Αναμένεται λοιπόν αντεπίθεση του Spotify στις Η.Π.Α.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured