Μετά το οριστικό τέλος των Smiths, εκτός από τον Morrissey και ο Johnny Marr κινήθηκε δυναμικά προς μια προσωπική πορεία, αρχικά συνεργαζόμενος με άλλα συγκροτήματα, στη συνέχεια με σόλο δίσκους.

Ο θρυλικός κιθαρίστας είχε να φανεί κάμποσο καιρό, όμως μέσα στο 2018 επέστρεψε επιτυχώς με το άλμπουμ Call The Comet, εξερευνώντας την κεντρική ιδέα μιας μελλοντικής, εναλλακτικής κοινωνίας, την οποία επισκέπτεται μια εξωγήινη νοημοσύνη. «Είναι βέβαια μεταφορικό», δήλωσε ο ίδιος ο Marr, «μια έκκληση στην Ανθρωπότητα, να αλλάξει την παρούσα διαδρομή της».

Το άλμπουμ τα πήγε καλά τόσο ως προς την κριτική αποδοχή, όσο και εμπορικά (Βρετανία #7). Ωστόσο, η ανάγκη συντήρησης της νυν περιοδείας του Marr έφερε τελικά στο προσκήνιο ένα καινούριο τραγούδι ονόματι "Armatopia": μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας παράλληλα και το επίσημο βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε γι' αυτό ο Kris Rimmer.

Ο ίδιος ο Marr χαρακτήρισε το "Armatopia" ως κάτι σαν οικο-ντίσκο, τονίζοντας μια οικολογική συνείδηση που ακολουθεί κατά πόδας τη λογική με την οποία στήθηκε στιχουργικά το Call The Comet: χορεύουμε και στήνουμε πάρτυ, αλλά σαν τη μόνη διέξοδο που μας απέμεινε πλέον μπροστά στην καταστροφή στην οποία οδηγείται ο πλανήτης από τους κατέχοντες την εξουσία.

Η νυν περιοδεία, εντωμεταξύ, θα φέρει τον Johny Marr και στην Ελλάδα το καλοκαίρι, για πρώτη φορά στα εγχώρια συναυλιακά χρονικά. Τον περιμένουμε στο Release Athens Festival 2019, την Κυριακή 16 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού, να πλαισιώσει τη μεγάλη εμφάνιση των New Order.

{youtube}ihcf8-pXUp8{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured