news.team

«Συχνά όταν οδηγώ, βάζω και ακούω έναν ραδιοσταθμό που παίζει μπλουζ. Μια μέρα, ενώ άκουγα μια διασκευή στο "Got My Mojo Workin’" άρχισα να σκέφτομαι ότι καλή ήταν μεν, όμως χρειαζόμασταν πραγματικά άλλη μία τέτοια εκτέλεση; Κι έτσι άρχισα να δουλεύω, στο μυαλό μου, έναν δίσκο διασκευών που θα εστίαζε σε παλιά, άγνωστα πια μπλουζ κομμάτια, τα οποία ελάχιστα έχουν προσεγγιστεί από νεότερους καλλιτέχνες».

Αυτά είπε ο ίδιος ο Walter Trout, εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από τον νέο του δίσκο Survival Blues, ο οποίος κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από την Provogue. Και στον σύνδεσμο παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια «γεύση», ακούγοντας το "Me, My Guitar And The Blues".

Στα 67 του σήμερα, ο Walter Trout από το Ocean City του Νιού Τζέρσεϊ θεωρείται από τους πιο άξιους επιγόνους των ηλεκτρικών μπλουζ, έχοντας στα νιάτα του θητεύσει ως κιθαρίστας τόσο στους Canned Heat και στους Bluesbreakers του John Mayall, όσο και δίπλα στον John Lee Hooker. Στη δισκογραφία του, το Survival Blues διαδέχεται το We're All In This Together του 2017.

Το "Me, My Guitar And The Blues" γράφτηκε και πρωτοερμηνεύτηκε το 1997 από τον Jimmy Dawkins, έναν μπλουζίστα από τον Μισισιπή που όμως έδρασε στο Σικάγο από το 1969 ως τον θάνατό του το 2013. «Ο Dawkins ήταν μια σημαντική μου αναφορά όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα ως session μουσικός στη σκηνή του Νιού Τζέρσεϊ», σχολίασε ο Trout.

{youtube}fW0rUvG9uu8{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured