news.team

Αν και στη χώρα μας δεν απόκτησαν ποτέ ιδιαίτερο ρεύμα, οι Vampire Weekend ανήκουν στις indie μπάντες της τελευταίας δεκαετίας που τόλμησαν να αναζητήσουν έναν ευρύ, νέο ήχο, αντί να καβαλήσουν την τάδε ή τη δείνα αναβίωση.

Το μέλλον τους για την ώρα βέβαια φαίνεται νεφελώδες, καθώς αφενός έχουν περίπου 5 χρόνια να φανούν, από το Modern Vampires Of The City του 2013 (Η.Π.Α. #1, Βρετανία #3, Αυστραλία #7, Γαλλία #18, Καναδάς #1, Γερμανία #21), αφετέρου έχασαν στο μεταξύ τον πολυοργανίστα Rostam Batmanglij, που αποχώρησε το 2016. Παρά ταύτα, όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι επιστρέφουν το 2019 με ένα άλμπουμ που ίσως και να λέγεται Mitsubishi Macchiato.

Μέχρι να ξεκαθαρίσει περισσότερο το τοπίο της δισκογραφικής συνέχειας, ωστόσο, οι fans θα μπορέσουν να βγάλουν τα φετινά Χριστούγεννα με ένα φρέσκο εποχιακό τραγούδι του frontman Ezra Koenig ονόματι "Friend Like U".

Το τραγούδι, πάντως, δεν αφορά περαιτέρω σόλο σχέδια του Koenig -για όσους fans ανησυχούν. Γράφτηκε αντιθέτως για τις ανάγκες της σειράς κινουμένων σχεδίων Neo Yokio (Νίο Γιόκιο), την οποία έχει σκαρώσει ο Koenig για το Netflix. Όσοι λοιπόν διαθέτουν Netflix μπορούν να το ακούσουν και στην Ελλάδα, πατώντας εδώ και βρίσκοντας το επεισόδιο «Ροζ Χριστούγεννα», το οποίο είναι σπέσιαλ, εκτός δηλαδή της ροής των 2 σαιζόν. Το τραγούδι ακούγεται γύρω στο 32ο λεπτό και το λέει ο «κακός» της υπόθεσης, Arcangelo Corelli.

Αν και αρκετά αποσπασματικό για να βγάλουμε συμπεράσματα, το "Friend Like U" βρίσκει τον Koenig να συνεργάζεται με τους διάσημους παραγωγούς iLoveMakonnen και Bloodpop, οι οποίοι έχουν προφίλ πολύ διαφορετικό από αυτό των Vampire Weekend. Να είναι άραγε ένας προάγγελος για το τι να περιμένουμε από το 4ο τους άλμπουμ;

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured