Σε μια πρόσφατη συνεδρίασή του (μαθαίνουμε από το Rolling Stone), το συνοικιακό συμβούλιο στη γειτονιά του Μπρούκλιν όπου γεννήθηκε ο περίφημος Notorious B.I.G. αποφάσισε να δώσει το (πραγματικό) όνομά του σε έναν δρόμο. Εκκρεμεί βέβαια η έγκριση του Δημάρχου της Νέας Υόρκης Bill De Blasio, η οποία όμως θεωρείται τυπική -η όλη διαδικασία μάλλον θα έχει ολοκληρωθεί ως το 2019.

Ο Christopher Wallace χάθηκε μόλις στα 24 του χρόνια το 1997, όταν έπεσε νεκρός από σφαίρες που έριξε εναντίον του διερχόμενο αμάξι στο Λος Άντζελες. Η δολοφονία δεν εξιχνιάστηκε ποτέ, αλλά θεωρείται γενικώς τμήμα της τότε χιπ χοπ διαμάχης μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής ακτής.

Ένας από τους λίγους ράπερ που γνώρισε διαμαντένιες πωλήσεις σε εποχές που τέτοια πράγματα ακόμα μετρούσαν, ο Notorious B.I.G. παραμένει σημείο αναφοράς για το αμερικάνικο χιπ χοπ, κι ας άφησε μόνο 3 δίσκους εν ζωή (άλλοι 3 βγήκαν μετά θάνατον). Το ιδιαίτερο flow του, αλλά και οι σκοτεινοί, ημι-αυτοβιογραφικοί του στίχοι συνεχίζουν να εμπνέουν ως τις μέρες μας.

{youtube}glEiPXAYE-U{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured