Το "While My Guitar Gently Weeps" δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού δοξάστηκε ως ένα από τα πιο ωραία και λαοφιλή τραγούδια των Beatles, αποτελώντας συνάμα σήμα κατατεθέν για τον δημιουργό του George Harrison, ο οποίος το έγραψε για το White Album του 1968.

Αργότερα μάθαμε ότι οι Beatles χρειάστηκε να το ηχογραφήσουν αρκετές φορές μέχρι να μείνουν ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, καθώς σε εκείνη τη φάση της καριέρας τους το πνεύμα συνεργασίας είχε αρχίσει να πηγαίνει περίπατο -κάποιοι επίσης έχουν ρίξει φταίξιμο και στην παρουσία της Yoko Ono στο στούντιο, ως μη εποικοδομητική.

Μία γεύση από την όλη διαδικασία είχε δοθεί στο κοινό το 1996, όταν βγήκε η συλλογή Anthology 3 περιλαμβάνοντας μια demo ηχογράφηση του "While My Guitar Gently Weeps" με ημερομηνία 25 Ιουλίου 1968. Τώρα, παρουσιάζονται επισήμως 3 ακόμα πρώιμες εκδοχές του θρυλικού τραγουδιού, αφού δημοσιεύτηκε περαιτέρω ακυκλοφόρητο υλικό από εκείνα τα sessions: μπορείτε να τις ακούσετε διαδοχικά στους παρακάτω συνδέσμους.

{youtube}xyZIanQ_Pmc{/youtube} 

Ακριβώς από πάνω, λοιπόν, ακούτε τη demo ηχογράφηση μιας ακουστικής εκδοχής, που φέρει την επισήμανση «take 2». Εδώ συναντάμε και στίχους που κόπηκαν στην τελική μορφή: «look from the wings at the play you are staging / As I’m sitting here doing nothing but aging».

Ακριβώς από κάτω, υπάρχει ένα άλλο demo από την ίδια περίοδο, αυτήν τη φορά όμως έχει ηχογραφηθεί στο μπανγκαλόου του Harrison στο Esher του Surrey. Τέλος, στο φινάλε της είδησης, σας περιμένει μια ολοκαίνουρια μίξη, με φρεσκαρισμένο ήχο και το μπάσο λιγάκι πιο καθαρό.

{youtube}qV-VSV0Utig{/youtube}

Και τα 3 αυτά κομμάτια αποτελούν μια πρώτη «γεύση» για την επανακυκλοφορία του The White Album, η οποία λαμβάνει εορταστικές διαστάσεις καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αρχική έκδοση. Έτσι, το ορίτζιναλ άλμπουμ δεν θα βγει απλά με remastered ήχο, αλλά θα έχει συνοδεία 27 ακουστικά demo και 50 επιπλέον αδημοσίευτες εκδοχές των τραγουδιών του. Η εορταστική έκδοση αναμένεται στις 9 Νοεμβρίου.

{youtube}zOKGcEfSwnY{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured