φωτογραφία: Sam Grant

Περίπου 30 χρόνια πριν, το 1987, τρεις μαθητές λυκείου στο Palm Springs της Καλιφόρνια έφτιαξαν τους Katzenjammer. Ήταν ο Josh Homme, o Brant Bjork και ο John Garcia και οι Katzenjammer δεν ήταν παρά η πρώτη μορφή των άκρως επιδραστικών Kyuss, στους οποίους οφείλεται ο χαμός που έγινε και ακόμα γίνεται με τον stoner rock ήχο.

Ο Bjork τα έσπασε με τον Homme το 1994 και αποχώρησε από τους Kyuss, μπλέκοντας σε κάμποσα πράγματα έκτοτε -πριν λίγες μέρες, μάλιστα, έβγαλε και νέο σόλο άλμπουμ, το Mankind Woman.

Αλλά το βιντεοκλίπ που δίνει τώρα στη δημοσιότητα, δεν έχει σχέση με αυτό το νέο άλμπουμ. Όπως μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω, αφορά το τραγούδι "Too Many Chiefs", από τον δίσκο του 2007 Tres Dias.

Το Tres Dias, «ο πιο χαλαρός δίσκος στην καριέρα του Bjork» όπως τον έχουν αποκαλέσει, επανακυκλοφορεί τώρα από τη Heavy Psych Sounds με καινούριο artworks. Με αυτήν την αφορμή, λοιπόν, ο Jeff Edwards απαθανάτισε τον Bjork στον κήπο του σπιτιού του, να λέει το "Too Many Chiefs" μόνο με την κιθάρα του.

Το "Too Many Chiefs" «είναι ένα πολύ προσωπικό τραγούδι για το πώς είναι να μεγαλώνεις στην έρημο, ακολουθώντας την καθημερινότητα μιας μικρής πόλης και ψάχνοντας -απελπισμένα, κάποιες φορές- να βρεις κάποιον να σε καταλαβαίνει», δήλωσε ο Brant Bjork.

{youtube}4CSO-9NyS_8{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured