news.team

Μέρος των ζυμώσεων που στις αρχές της δεκαετίας του 1990 έδωσαν τη θρυλική πλέον νορβηγική σκηνή του black metal, ο Varg Vikernes αναδείχθηκε σε έναν από τους επιδραστικότερους και σημαντικότερους καλλιτέχνες του είδους χάρη στους δίσκους που έβγαλε το διάστημα εκείνο ως Burzum (σημαίνει σκοτάδι στη γλώσσα που επινόησε ο Τόλκιν για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών), ιδιαίτερα το Filosofem του 1993.

Πολύ γρήγορα, ωστόσο, το κοινό θα ανακάλυπτε ότι, εκτός από ταλαντούχος, ο Vikernes ήταν και ένας ιδιαίτερα σκοτεινός άνθρωπος: το 1994 καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση για τον φόνο του κιθαρίστα των Mayhem Øystein "Euronymous" Aarseth και τον εμπρησμό 3 εκκλησιών, ενώ έγιναν γνωστές και οι ανοιχτά νεοναζιστικές πολιτικές του απόψεις.

Όλα αυτά απογοήτευσαν κάμποσους ακροατές και πολλοί τον εγκατέλειψαν, μην αντέχοντας τους συσχετισμούς μαζί του. Ωστόσο αρκετός κόσμος συνέχισε να ενδιαφέρεται για την καλλιτεχνική του παραγωγή, που πήρε τα πάνω της ξανά μετά την αποφυλάκισή του το 2009 και τη μετακόμισή του στη Γαλλία. Τελευταία του μέχρι σήμερα δουλειά ήταν το άλμπουμ The Ways Of Yore του 2014.

Περίπου 2 μήνες πριν, ο Vakernes έκανε κάποια σχόλια μέσω του καναλιού του στο YouTube, τα οποία ερμηνεύτηκαν ως τίτλοι τέλους για τους Burzum.

Τώρα, πάλι στο YouTube (δείτε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης), αναδύεται μια σειρά ακυκλοφόρητων κομματιών του Νορβηγού μουσικού από την περίοδο 1989-1994, τα οποία ανέβασε άλλος χρήστης, μα με την άδειά του.

Όπως εξηγεί ο χρήστης Hermann, πρόκειται για μια κασέτα που στην πρώτη μεριά περιλαμβάνει ένα ακυκλοφόρητο ΕΡ των Uruk-Hai (όπως λέγονταν οι Burzum από το 1989 ως το 1991) με τίτλο The Fighting Uruk-Hai και στη δεύτερη μεριά έχει 4 αδημοσίευτα Burzum κομμάτια, υπό τον τίτλο Wotans Verhängnis. Και τα 4 επαναχρησιμοποιήθηκαν αργότερα σε άλλες ηχογραφήσεις.

Την κασέτα την έστειλε το 1994 ο ίδιος ο Vakernes (από τη φυλακή) στην (τότε) αφεντικίνα της Misanthropy Records, εκείνος όμως δεν ενδιαφέρθηκε να βγάλει το υλικό. Λίγο αργότερα, η κασέτα κατέληξε στα χέρια του χρήστη Hermann, που την κρατούσε έκτοτε στα αρχεία του.

{youtube}YkUS_x4V4mc{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured