news.team

Οι απανταχού φίλοι του Tom Petty υποδέχτηκαν με χαρά τα νέα έκδοσης ενός πλούσιου box set, που θα απαρτιστεί αποκλειστικά από ακυκλοφόρητα τραγούδια του πρόσφατα εκλιπόντος rocker.

Ο τίτλος της συλλογής είναι An American Treasure και από τη φωτογραφία εδώ παίρνετε μια ιδέα του πώς θα είναι οπτικά το περιεχόμενο. Συνολικά θα περιέχει 4 CD και 60 τραγούδια, παρμένα είτε από αχρησιμοποίητο στούντιο υλικό (δικά του τραγούδια σε εναλλακτικές εκτελέσεις, αλλά και διασκευές), είτε από αδημοσίευτες ζωντανές ηχογραφήσεις.

Θα υπάρχει επίσης booklet 52 σελίδων με liner notes γραμμένα από τον Bud Scoppa, συνοδεία αρκετών αδημοσίευτων φωτογραφιών από το αρχείο του Αμερικανού μουσικού. Η CD έκδοση του box set θα βγει στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ υπάρχουν πλάνα έκδοσης και σε 6 δίσκους βινυλίου για τις 23 Νοεμβρίου. Θα υπάρχει και μια ειδική super deluxe edition, στην οποία το booklet θα επεκταθεί με 32 επιπλέον σελίδες και θα προστεθούν σελίδες με στίχους γραμμένες στο χέρι από τον ίδιο τον Petty, ενώ για όσους θέλουν κάτι πιο οικονομικό θα κυκλοφορήσει και έκδοση 2 CD με 26 από τα 60 κομμάτια.

Επιμελήτρια του An American Treasure είναι η χήρα του Tom Petty, Dana York, η οποία είχε την πολύτιμη αρωγή των συνεργατών του Mike Campbell, Benmont Tench & Ryan Ulate. Η ίδια βρήκε το υλικό μαζί με την κόρη της Adria, καθώς τακτοποιούσαν τις υποθέσεις του Petty μετά τον θάνατό του. Μιλώντας στο πρωινό σόου CBS This Morning της αμερικάνικης τηλεόρασης, η Adria Petty δήλωσε ότι διάλεξαν αυτά τα 60 τραγούδια πιστεύοντας πως σήμαιναν κάτι για τον πατέρα της.

Ως promo για την έκδοση, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βιντεοκλίπ του Biff Butler για το τραγούδι "Keep A Little Soul", το οποίο μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Keep A Little Soul" είναι στούντιο outtake χρονολογημένο στα 1982, και προέρχεται από τα sessions που έδωσαν το τότε άλμπουμ Long After Dark, το οποίο υπήρξε σημείο αναφοράς για τον Tom Petty και τους Heartbreakers του (Η.Π.Α. #9, Βρετανία #45).

{youtube}wt0nIV60ssA{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured