Όσα υπερθετικά και να πεις για τους Kinks, δεν πρόκειται να πέσεις έξω, αφού υπήρξαν μία από τις σπουδαίες μπάντες της Βρετανίας, η οποία υπερέβη τη μόδα της «Βρετανικής Εισβολής» και χάρη στα αδέρφια Ray & Dave Davies άφησε στέρεο αποτύπωμα στον rock χάρτη του 21ου αιώνα.

Από τις εποχές της δόξας τους, βέβαια, έχει περάσει πια πολύς καιρός, ενώ πάνε 22 χρόνια αφότου διαλύθηκαν, λόγω τσακωμών μεταξύ των αδερφών Davies, αλλά και εξαιτίας της παταγώδους εμπορικής αποτυχίας του φιλόδοξου (διπλού) δίσκου To The Bone (1994).

Τώρα, ο Ray Davies λάνσαρε βασικά το νέο του σόλο τραγούδι "The Big Guy", το οποίο μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Πάει βέβαια μόλις ένας χρόνος από το άλμπουμ Americana (Βρετανία #15, Η.Π.Α. #79), ωστόσο ο Davies είχε έτοιμη τη συνέχεια Our Country: Americana Act II, δουλειά που εκδόθηκε αυτές τις μέρες, με το "The Big Guy" να λειτουργεί ως promo.

Η είδηση όμως βγήκε τελικά από τις συνεντεύξεις τις οποίες έδωσε για τις νέες του σόλο περιπέτειες φαίνεται να είναι η επανένωση των Kinks. Γράφουμε ωστόσο «φαίνεται», καθώς δεν είναι σαφές αν έλεγε τα γεγονότα μιλώντας στην τηλεοπτική κάμερα του βρετανικού καναλιού Channel 4 ή αν έκανε πλάκα στους δημοσιογράφους.

Τέλος πάντων, ο Ray Davies είπε ότι ξαναμπήκε στο στούντιο με τον αδερφό του και με τον Mick Avory στο μπάσο, ενώ άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο να μη βγει απλά ένας νέος δίσκος, αλλά να γίνουν και κάποιες (περιορισμένες) ζωντανές εμφανίσεις.

Από την πλευρά του Dave Davies, πάντως, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για όλα αυτά. Παραδέχτηκε όμως ότι το έχει συζητήσει με τον αδερφό του.

{youtube}M1EtunuLCWA{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured