news.team

Γέννημα-θρέμμα των εργατικών συνοικιών του νότιου Λονδίνου (Brixton), ο Danny Kirwan ήταν μόλις 17 ετών όταν τον θαύμασε ως κιθαρίστα ο Peter Green, βλέποντάς τον να παίζει σε μια μικρή συναυλία με τους Boilerhouse.

Πολύ σύντομα, λοιπόν, βρέθηκε να είναι ένας από τους κιθαρίστας των Fleetwood Mac (Αύγουστος 1968), με τους οποίους μπήκε και στη δισκογραφία τον Νοέμβριο, στο single-σταθμό της πρώιμης εκδοχής της μπάντας "Albatross" (Βρετανία #1, Η.Π.Α. #104, Αυστραλία #11, Γερμανία #19).

Όμως, αν και ήταν στο διάστημα αυτό που τον έμαθε το rock κοινό και έλαμψε το ταλέντο του, η συνύπαρξη του Danny Kirwan με τον Peter Green δεν ήταν εύκολη, καθώς οι δυο τους δεν τα πήγαιναν καλά σε προσωπικό επίπεδο. 

Τελικά, όμως, αν και όλοι πόνταραν στο ότι ήταν ο Kirwan που θα άφηνε τους Fleetwood Mac, ήταν ο Green εκείνος που έφυγε, το 1970. Οι υπόλοιποι σκέφτηκαν αρχικά να διαλυθούν, μα το μετάνιωσαν στη συνέχεια, αναδιαρθρώνοντας το σχήμα με τη συμμετοχή της Christine McVie και τον Kirwan να αναλαμβάνει κιθάρες και φωνητικά μαζί με τον Jeremy Spencer. Ωστόσο, στην περιοδεία που ακολούθησε το άλμπουμ Bare Trees (1972), ο Kirwan απολύθηκε από τον Mick Fleetwood, καθώς οι σχέσεις του είχαν φτάσει πια στο όριο με τους υπόλοιπους, λόγω και του έντονου αλκοολισμού στον οποίον είχε τότε κατρακυλήσει.

Το 1974 ένωσε δυνάμεις με έναν ακόμα απολυμένο Fleetwood Mac, τον Dave Walker, συνιδρύοντας τους Hungry Fighter, που όμως άντεξαν μόλις για μια συναυλία στο Πανεπιστήμιο του Σάρεϊ. Στη συνέχεια, έτσι, αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί ως σόλο καλλιτέχνης: υπέγραψε στη DJM και το 1975 παρουσίασε εκεί το πρώτο του σόλο άλμπουμ Second Chapter, σε παραγωγή του Martin Rushent. Δεν σημείωσε κάποια εμπορική επιτυχία, αργότερα όμως εκτιμήθηκε δεόντως από την κριτική με αποτέλεσμα το 2000 να εκδοθούν και τα demo από τα τότε sessions, σε ένα άλμπουμ με τίτλο Ram Jam City.

Ως το 1979 η νοητική του υγεία είχε πλέον κλονιστεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί εντελώς από τα μουσικά πράγματα μετά από ένα ακόμα μη επιτυχημένο σόλο άλμπουμ ονόματι Hello There Big Boy!, όπου -κατά ειρωνεία της τύχης- τον βοήθησε πολύ ο αντικαταστάτης του στους Fleetwood Mac, Bob Weston. Η αιτία για αυτά τα προβλήματα δεν είναι σαφής, φαίνεται πάντως να σχετίζεται με αντιδράσεις του οργανισμού του στη χρήση LSD. Ως το 1993, μάλιστα, τα πράγματα είχαν γίνει πολύ σοβαρά, με αποτέλεσμα να ζει πια σε ένα καταφύγιο για άστεγους.

Πριν λίγες μέρες ο Mick Fleetwood ανακοίνωσε και επισήμως τον θάνατο του Danny Kirwan από την επίσημη σελίδα των Fleetwood Mac στο Facebook. Επίσημη αιτία θανάτου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα. Ήταν 68 ετών.

{youtube}sqksJGGoHSw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured