Η Κοσοβάρα τραγουδίστρια και ηθοποιός Rita Ora έχει καμιά πενταετία τώρα που κάνει καριέρα στη Βρετανία και δεν της λείπουν οι επιτυχίες. Φαίνεται όμως ότι είτε ο ντόρος δεν είναι ποτέ αρκετός, είτε πιστεύει ακράδαντα στο μότο «δεν υπάρχει κακή δημοσιότητα».

Το "Girls", δηλαδή, η φετινή της συνεργασία με την Charli XCX, τη Bebe Rexha και τη νέα σταρ της ποπ πλευράς του σύγχρονου αμερικάνικου χιπ χοπ Cardi B, έχει λάβει ήδη κάμποση αρνητική δημοσιότητα. Ενώ δηλαδή η ίδια η Rita Ora δήλωσε ότι βλέπει το τραγούδι ως άτυπο sequel του "Boys" της Charli XCX και ότι το εμπνεύστηκε από «τις δυνατές γυναίκες που έχω γνωρίσει, όσες δεν φοβούνται να είναι ο εαυτός τους», queer καλλιτέχνες σαν την Kehlani ή τη Hayley Kiyoko εξέφρασαν την άποψη ότι κάνει κακό στην παγκόσμια κοινότητα που αυτοπροσδιορίζεται ως lesbian, gay, bisexual, transgender ή queer. «Είναι ένα τραγούδι που έκατσαν να χαζέψουν οι άντρες», έγραψε χαρακτηριστικά η Kiyoko, «το οποίο περιθωριοποίησε την ιδέα ότι μια γυναίκα μπορεί να αγαπάει μια άλλη γυναίκα».

Τίποτα φυσικά από αυτά δεν εμπόδισε το "Girls" να γίνει μία από τις επιτυχίες του 2018, φέρνοντας τη Rita Ora στο #22 της Βρετανίας και στο #103 των Η.Π.Α.

Τώρα, λοιπόν, προφανώς ως απάντηση σε επικρίσεις σαν τις παραπάνω, η Rita Ora λανσάρει ένα νέο βιντεοκλίπ για το "Girls".

Όπως μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω, τόσο η ίδια, όσο και οι υπόλοιπες συμμετέχουσες, απεικονίζονται ως θεότητες. Το ενδιαφέρον, ωστόσο, βρίσκεται σε ένα ολόγραμμα με τη μορφή της Cardi B, που φιλάει τη Rita Ora στο στόμα.

Τα ζητήματα βέβαια παραμένουν πολλά, άσχετα με το αν η Rita Ora θέλησε έτσι να φέρει στο προσκήνιο την ερωτική αγάπη μεταξύ δύο γυναικών, την οποία κατηγορήθηκε ότι περιθωριοποιεί. Το γεγονός και μόνο δηλαδή ότι ένα φιλί μεταξύ δύο γυναικών γίνεται διεθνής είδηση -και όχι μόνο στον μουσικό Τύπο- αντί να αντιμετωπίζεται ως φυσιολογικό (άρα και αφιάφορο), δείχνει ότι υπάρχει μπόλικος δρόμος πριν αλλάξουν ριζικά ορισμένα πράγματα.

{youtube}ExJmET8boVw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured