Η ιστορία κρατάει από τον Δεκέμβριο του 2017. Και, κατά μία έννοια, αποτελεί και πειστήριο για τον βαθμό διάδρασης μεταξύ οπαδών και καλλιτεχνών στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μια έφηβη λοιπόν ονόματι Mary, από το Κλίβελαντ των Η.Π.Α., χρησιμοποίησε το Twitter για να φτιάξει έναν λογαριασμό με το όνομα @weezerafrica. Στη συνέχεια, έστειλε ένα μήνυμα στον τραγουδιστή των Weezer, Rivers Cuomo, στο οποίο του έγραφε απλώς «it's about time you bless the rains down in Africa». Χρησιμοποιώντας δηλαδή έναν χαρακτηριστικό στίχο από το "Africa" των Toto, καλούσε για μια διασκευή στο θρυλικό κομμάτι.

Όπως αργότερα αποκάλυψε η Mary, ανακάλυψε το "Africa" των Toto βλέποντας τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Stranger Things. Ωστόσο τα όσα έστειλε στους Weezer ήταν τελικά «ένα άγαρμπο αστείο», το οποίο πυροδοτήθηκε από μια συνέντευξή τους, όπου μιλούσαν για τις επιρροές πίσω από το περσινό τους άλμπουμ Pacific Daydream (Η.Π.Α. #23, Βρετανία #68): «σκέφτηκα τότε, ε, σίγουρα τους έχει επηρεάσει και το "Africa" των Toto», δήλωσε στο Noisey.

Παρά ταύτα, οι Weezer ψήθηκαν. Και τα πράγματα μπήκαν σε κίνηση, ιδίως από την ώρα που ο τραγουδιστής των Toto, David Paich, έδωσε τις ευλογίες του στο εγχείρημα. Βέβαια, μέχρι και πριν μία εβδομάδα, κανείς δεν ήταν σίγουρος αν οι Weezer το εννοούσαν, αφού τρόλαραν τους fans με μικρές, πονηρές δημοσιεύσεις, οι οποίες άφηναν να εννοηθεί ότι ναι μεν θα διασκεύαζαν Toto, αλλά θα διάλεγαν τελικά το "Rosanna" από τα τραγούδια τους, θρυλικό πρώτο single από το άλμπουμ IV του 1982, που τους είχε στείλει στο #2 των Η.Π.Α. και στο #12 της Βρετανίας.

Εν τέλει, όμως, το "Africa" διασκεύαζαν και τώρα έχουμε και τη δημοσίευση της επίσημης διασκευής τους: μπορείτε να την ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Africa" υπήρξε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και σαφώς υπέροχα τραγούδια που άφησαν οι Toto. Ήταν κι αυτό στο IV και τους χάρισε το νούμερο 1 στην πατρίδα Αμερική, καθώς κι ένα #3 στη Βρετανία. Το έγραψε ο προαναφερθείς David Paich με τον αείμνηστο πια ντράμερ τους, Jeff Porcaro. 

{youtube}E4c7EE8_IX0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured