Οι Jonathan Fire*Eater’s δεν γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στη μουσική ιστορία, ούτε και ξέφυγαν ποτέ από το underground με τους 2 δίσκους που πρόλαβαν να καταθέσουν πριν διαλυθούν (1998).

Για τους περισσότερους, μάλιστα, ίσως να ήταν απλά μια υποσημείωση στο παρελθόν των The Walkmen, αφού οι τελευταίοι ιδρύθηκαν από 3 μέλη τους. Αλλά για τους θεματοφύλακες των indie χρονικών υπήρξαν μια επιδραστική μπάντα, η οποία «προλόγισε» ήδη από την εκπνοή των 1990s τις εξελίξεις που θα έφερναν κατά τα '00s στο προκήνιο τους Strokes και τους LCD Soundsystem.

Ο τραγουδιστής των Jonathan Fire*Eater’s, Stewart Lupton, δεν ακολούθησε τους Paul Maroon, Matt Barrick & Walter Martin στους Walkmen, διαλέγοντας να ξεκινήσει σπουδές ποίησης στην Ουάσινγκτον και να ιδρύσει το δικό του σχήμα. Και πράγματι, έκανε κι εκείνος μια σταθερή νέα αρχή με τους Childballads το 2006, κυκλοφορώντας ένα ΕΡ και περιοδεύοντας με την Cat Power και τους Kills.

Ως το 2009, όμως, οι Childballads αποτελούσαν παρελθόν και ο Lupton ενεπλάκη στους The Beatin's με την Carole Wagner Greenwood, πριν χαθεί από την επικαιρότητα.

Μέλος της οικογένειάς του επιβεβαίωσε στον αμερικάνικο Τύπο ότι ο Lupton πέθανε, μόλις στα 43 του χρόνια. Δεν δόθηκε στη δημοσιότητα αιτία θανάτου.

{youtube}7vT4mlW4UY4{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured