Το περίφημο "Nothing Compares 2 U" γράφτηκε από τον Prince πίσω στο 1984 για τους The Family, ένα γκρουπ-όχημα για να βγάζει περισσότερη μουσική.

Κι έτσι, παρότι ηχογραφήθηκε αρχικά με τη δική του φωνή, τα demo εκείνα έμειναν στο συρτάρι και ο κόσμος το πρωτάκουσε στο αποτυχημένο άλμπουμ The Family (1985), με τη φωνή του Paul Peterson. Το τραγούδι θα γινόταν γνωστό το 1990, χάρη στη διασκευή και την εκ νέου ενορχήστρωση της Sinéad O'Connor, η οποία το έκανε τεράστια παγκόσμια επιτυχία (νούμερο 1 σε Η.Π.Α., Βρετανία, Αυστραλία, Καναδά και Γερμανία).

Τώρα, οι κληρονόμοι του Prince βρήκαν τα πρωτότυπα demo με τα δικά του φωνητικά, και δημοσίευσαν το "Nothing Compares 2 U" όπως πρωτοδημιουργήθηκε: μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας και ένα βιντεοκλίπ με άγνωστο ως σήμερα footage από τη δράση των Prince & The Revolution, πίσω στο 1984.

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε το 1984 στο Flying Cloud Drive "Warehouse" στο Eden Prairie της Μινεσότα, με μηχανικό ήχου τη Susan Rogers. Ο Paul Peterson των Family, μαζί με τη Susannah Melvoin τον συνοδεύουν στα δεύτερα φωνητικά, ενώ ένα ακόμα μέλος του γκρουπ, ο Eric Leeds, παίζει σαξόφωνο.

Για την ώρα η κυκλοφορία είναι μόνο ψηφιακή, αλλά στις 25 του Μάη θα υπάρξει και φυσική έκδοση από τη Warner Bros, σε 7ιντσο single βινυλίου 45 στροφών.

{youtube}cpGA0azFdCs{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured