news.team

Μετά τον θάνατο της Amy Winehouse τον Ιούλιο του 2011, η δισκογραφική της εταιρία (Universal) ανακοίνωσε επίσημα ότι καταστρέφει όλα τα υπάρχοντα, ημιτελή demo που της είχε παραδώσει, ώστε να αποφευχθεί η έκδοση αναρίθμητων άλμπουμ με ακυκλοφόρητα, όπως έχουμε δει να συμβαίνει με πολλούς θρύλους του παρελθόντος. Κι αυτό βέβαια το αποφάσισε μόνο μετά τις αρνητικές κριτικές που έλαβε το Lioness: Hidden Treasures, το οποίο βασιζόταν σε αδημοσίευτα demos και κάποια b-sides.

Αυτό, ωστόσο, δεν αποτέλεσε ρήτρα γενικής ισχύος. Και σίγουρα δεν αφορούσε έναν συνθέτη και μουσικό από το Λονδίνο, τον Gil Cang, που αποφάσισε καθώς φαίνεται να τραβήξει λίγη προσοχή πάνω του εκμεταλλευόμενος τη φήμη της Amy Winehouse.

Ο Cang, λοιπόν, έχει στην κατοχή του ένα demo της ονόματι "My Own Way" -μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω. Πρόκειται για τραγούδι που έγραψε ο ίδιος πίσω στο 2003, παρέα με τον James McMillan και τη Maryanne Morgan, το οποίο η Winehouse χρησιμοποιούσε ως δείγμα δυνατοτήτων όταν στα 17 της προσπαθούσε να βρει κάποιο δισκογραφικό συμβόλαιο.

«Κάναμε συχνά αυτήν τη δουλειά με τον James», δήλωσε ο Cang, «για πολλούς επίδοξους καλλιτέχνες, αρκετούς με αμφιλεγόμενο ταλέντο. Ήταν καιροί με πολλές φριχτές boy και girl μπάντες. Αλλά όταν η Amy άνοιξε το στόμα της, μας πήρε και μας σήκωσε».

{youtube}YZrtSdRS3cs{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured