news.team

Μόλις πέρυσι έβγαλε νέο δίσκο ο Bob Dylan και μάλιστα ...τριπλό και επιτυχημένο: το Triplicate (δείτε τι έγραψε ο Μιχάλης Τσαντίλας, εδώ) τον έφερε στο #37 των Η.Π.Α. και στο #17 της Βρετανίας, ενώ στη χώρα μας αποδείχθηκε top-10 επιτυχία, σκαρφαλώνοντας στο #8.

Τώρα, ωστόσο, επιστρέφει με μια ολοκαίνουρια διασκευή στο "She’s Funny That Way", τραγούδι που έγραψε πίσω στα 1929 ο Neil Moret, σε στίχους Richard Whiting, ώστε να το πει η Marion Harris στο μικρού μήκους ταινιάκι Gems Of M-G-M. Αργότερα το διασκεύασαν πολύ πιο γνωστά ονόματα, μεταξύ άλλων ο Frank Sinatra, ο Bing Crosby, ο Rod Stewart, η Ella Fitzgerald και η Diana Ross.

Όπως μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, ο Bob Dylan αλλάζει το ...φύλο στους στίχους και στον τίτλο, τραγουδώντας το κομμάτι ως "He’s Funny That Way". Ακολουθεί δηλαδή την πρακτική των γυναικών ερμηνευτριών που το διασκεύασαν στο παρελθόν.

Όλο αυτό είναι φυσικά συνειδητό, καθώς με τη συγκεκριμένη διασκευή ο Dylan συμμετέχει στο ΕΡ Universal Love, μια δουλειά με τραγούδια αναπροσαρμοσμένα ώστε να αποτελούν soundtrack για gay γάμους -ο δικός του τρόπος για να κάνει μια δήλωση για την ομοφυλόφιλη αγάπη.

Στο ΕΡ συμμετέχουν επίσης η St. Vincent, η Kesha, ο Ben Gibbard των Death Cab For Cutie και ο Kele Okereke των Bloc Party.

{youtube}7_ZjgMXSS7Q{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured