Αν υποθέσουμε ότι αποστολή του μουσικού Τύπου είναι να συλλαμβάνει το τι συμβαίνει «εκεί έξω», τότε εδώ στα καθ' ημάς θα πρέπει μάλλον να τα βάλουμε ξανά κάτω και να παραδεχτούμε ότι, όσο τρέχουμε μη και μας διαφύγει ό,τι χρίζεται (ή φανταζόμαστε) ως «νέο» στο μη-mainstream τοπίο, χάνουμε πράγματα που γιγαντώνονται σε κανονικά φαινόμενα.

Έχουμε δει βέβαια κάμποσα sold-out τον τελευταίο καιρό, κάποια αναμενόμενα και άλλα όχι: από τα μικρά live που διοργανώνονται στην Αγγλικανική Εκκλησία, ως τους Kraftwerk στο Tae Kwon Do και τις «εκπλήξεις» με τους $uicideboy$ και την Princess Nokia.

Καμία ωστόσο από αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί να συγκριθεί τελικά με τη συναυλία που πρόκειται να λάβει χώρα απόψε στο Piraeus 117 Academy, με «ήρωες» δύο 16χρονα δίδυμα αδέρφια από την Νορβηγία: χωρίς promo βομβαρδισμό, με τα ραδιόφωνα να αγνοούν τα τραγούδια τους, χωρίς καν μία αφίσα κάπου στην Αθήνα, οι Marcus & Martinus Gunnarsen έχουν γίνει sold-out εδώ και 2 μήνες, αφήνοντας πολλούς να ψάχνουν με κάθε τρόπο για ένα εισιτήριο ή μια πρόσκληση.

Η καριέρα τους έχει-δεν έχει μια πενταετία, αφού ξεκίνησαν το 2012, κερδίζοντας την 11η σαιζόν του Melodi Grand Prix Junior στην πατρίδα τους. Έκτοτε μετράνε 4 σερί νούμερο 1 άλμπουμ στη Νορβηγία και 2 σερί νούμερο 1 στη Σουηδία, με το πιο πρόσφατο (Moments, 2017) να καταφέρνει να τους μπάσει δειλά και στην αγορά-κλειδί της κεντρικής Ευρώπης. Στη δε χώρα μας διαθέτουν ισχυρό fun club, με πολλές χιλιάδες μέλη.

{youtube}eUZ5VSMLyVs{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured