news.team

O Frank "Killjoy" Pucci ήταν μόλις 14 ετών πίσω στο 1983, όταν σχημάτισε τους Necrophagia στο Wellsville του Οχάιο. Σήμερα, αναγνωρίζουμε στο γκρουπ ότι υπήρξε ένα από τα πρώτα death metal σχήματα στην ιστορία μαζί με τους Death, τους Possessed και τους Obituary -το ντεμπούτο τους μάλιστα Season Of The Dead (1987), προηγείται κατά μερικούς μήνες του Scream Bloody Gore των Death, ενώ υπήρχε κι άλλο άλμπουμ ηχογραφημένο ήδη το 1986 (Ready For Death), το οποίο θα κυκλοφορούσε τελικά το 2000.

Οι Necrophagia, ωστόσο, διαλύθηκαν άδοξα το 1990 και έμειναν περισσότερο ως αναφορά σε underground κύκλους. Αλλά το 1998 ξαναφάνηκαν, έχοντας στην κιθάρα τον νέο φίλο του Pucci, Anton Crowley -ψευδώνυμο του Phil Anselmo, frontman τότε των Pantera. Οι δυο τους έστησαν μάλιστα και μια εταιρεία μαζί, τη Housecore/Baphomet Records. Ωστόσο η όλη συνεργασία δεν κράτησε πάνω από 3 χρόνια.

Οι Necrophagia συνέχισαν πάντως την πορεία τους και τελευταία τους δισκογραφική καταγραφή ήταν το 2014, με το άλμπουμ WhiteWorm Cathedral. Είναι μάλιστα η μπάντα που ανακοίνωσε, μέσα από την επίσημη σελίδα της στο Facebook, ότι ο Frank Pucci πέθανε την Κυριακή 18 Μαρτίου, χωρίς να αποκαλυφθεί ωστόσο αιτία θανάτου.

Ο θάνατος πάντως ήρθε σαν σοκ στα υπόλοιπα μέλη, κάτι που δείχνει ότι ήταν ξαφνικός. Ο Pucci ήταν μόλις 48 ετών.

{youtube}wYE95gqqPlg{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured