Στα χρυσά 1990s χρόνια του αμερικάνικου χιπ χοπ, ο πρώτος που υπέγραψε συμβόλαιο στη Bad Boy Records του Puff Daddy ήταν ο 24χρονος Craig Mack από το Brentwood της Νέας Υόρκης. Και το 1994 ήταν πράγματι η χρονιά του, αφού το ντεμπούτο του Project: Funk Da World παραλίγο να μπει στο αμερικάνικο top-20 (έμεινε στο #21), βγάζοντας τη μεγάλη επιτυχία "Flava Ιn Ya Ear" (Η.Π.Α. #9, Βρετανία #57). Στο remix μάλιστα του συγκεκριμένου κομματιού, έγινε και η πρώτη-πρώτη δισκογραφική εμφάνιση του περίφημου Notorious B.I.G.

Η συνέχεια βέβαια δεν υπήρξε ανάλογη. Ο Mack βρέθηκε σε άλλη εταιρεία και το 2ο άλμπουμ του Operation: Get Down (1997) δεν τα πήγε καλά, μένοντας από καύσιμα στο #46 των αμερικάνικων charts και βλέποντας όσα singles έβγαλε να αποτυγχάνουν.

Έκτοτε προσπάθησε κατά καιρούς να επιστρέψει στο προσκήνιο, χωρίς όμως επιτυχία. Το 2012, αφού είχε εξαφανιστεί για καμιά 6ετία, ξαναφάνηκε μέσω YouTube, ως πιστό πλέον μέλος μιας χριστιανικής σέχτας με το όνομα Overcomer Ministry, η οποία έδρευε σε μια μικρή φάρμα στο Walterboro της Νότιας Καρολίνας.

Η οικογένειά του φέρεται να υπήρξε πολύ ανήσυχη από τις εξελίξεις, παρά ταύτα ο Craig Mack παρέμεινε στη φάρμα της σέχτας και πέρυσι (2017) κυκλοφόρησε το 3ο του άλμπουμ The Mack World Sessions, με το υλικό που είχε φτιάξει την περίοδο 2000-2006.

Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε καθώς φαίνεται διάφορα προβλήματα υγείας και πριν κάποιες μέρες μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Walterboro, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, μόλις στα 46 του χρόνια. Ως αιτία θανάτου ανακοινώθηκε από τους γιατρούς η καρδιακή ανεπάρκεια.

{youtube}GNFqMx0gY7I{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured