Είναι δύσκολο να υποτιμήσεις τη συνεισφορά του Ry Cooder στους δρόμους που άνοιξαν για τη σύγχρονη μουσική. Μπορεί φέτος ο Καλιφορνέζος δημιουργός να έφτασε τα 70, ωστόσο η φήμη του ως slide κιθαρίστα μα και οι συνεργασίες του με δεξιοτέχνες απ' όλον τον πλανήτη -πριν ξεσπάσει η μόδα του world και του κάθε τι ethnic- έχουν υπάρξει από τα δυνατά χαρτιά της αμερικάνικης παράδοσης και των επίκαιρων διαδρομών της.

5 περίπου χρόνια μετά το Live In San Francisco με τους Corridos Famosos και 6 από τη στούντιο συνεργασία τους για το Election Special (H.Π.Α. #164, Βρετανία #41, Αυστραλία #49, Γερμανία #38), ο Ry Cooder ξαναγυρνά στο προσκήνιο, με ένα νέο τραγούδι ονόματι "Shrinking Man": μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Shrinking Man" προλογίζει ένα νέο άλμπουμ με τίτλο The Prodigal Son, το οποίο θα είναι κοντά μας σήμερα.

Σχολιάζοντας την απόφασή του να βουτήξει ξανά στα βάθη της αμερικάνικης folk και blues παράδοσης, ο Cooder είπε στο Rolling Stone ότι «συνδέω τις πολιτικές και οικονομικές διαστάσεις με την εσώτερη ζωή των σημερινών ανθρώπων, που κινδυνεύουν ή καταπιέζονται σε όλες τις εκφάνσεις του σημερινού κόσμου. Όταν λοιπόν παίζεις τέτοια τραγούδια, δίνεις τόπο σε μια διάθεση ευλάβειας».

{youtube}AiaPoKM6obI{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured