Λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον αδερφό του George Young -πάλαι ποτέ κιθαρίστα των Easybeats και παραγωγό των AC/DC- πέθανε και ο Malcolm Young, μόλις στα 64 του χρόνια.

Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε η ίδια η οικογένεια του, επισημαίνοντας ότι πέθανε ήσυχα στο κρεβάτι του, περιστοιχισμένος από την οικογένειά του.

Γεννημένος στη Σκωτία, όπως και τα αδέρφια του, ο Malcolm Young πολιτογραφήθηκε Αυστραλός όταν η οικογένεια πήρε τον δρόμο της μετανάστευσης για το Σίδνεϊ, το 1963 -πίσω στη Γλασκώβη έμεινε μόνο ο μεγαλύτερος από όλα τα αδέρφια, ο Alex Young (1938-1997), ο οποίος επίσης έμελλε να ασχοληθεί με τη μουσική.

Ο Malcolm Young συνίδρυσε τους AC/DC το 1973, σε ηλικία 20 ετών, μαζί με τον αδερφό του Angus. Και, εξαιρουμένου ενός μικρού διαλείμματος το 1988, όταν αναγκάστηκε να λείψει από το μεγαλύτερο μέρος της Blow UpYour Video παγκόσμιας περιοδείας προκειμένου να αντιμετωπίσει το σοβαρό του πρόβλημα με τον αλκοολισμό, έμεινε στη μπάντα ως το 2014, αποτελώντας κινητήριο δύναμη, τόσο ως μουσικός, όσο και ως δημιουργός.

Το 2014, ωστόσο, αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τη μπάντα και την ενεργό δράση, έχοντας διαγνωστεί με σοβαρή άνοια: σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου, είχε χάσει ολότελα τη βραχυπρόθεσμη μνήμη του. Αργότερα, ο Angus Young θα επιβεβαίωνε ότι ο αδερφός του είχε αρχίσει να έχει προβλήματα ήδη πριν αρχίσουν να ηχογραφούν το άλμπουμ Black Ice (2008). «Συνέχισε ωστόσο να είναι σε όλα μαζί μας», τόνισε, «μέχρι πραγματικά τη στιγμή που δεν μπορούσε άλλο». Τη θέση του πήρε, με τις ευχές του, ο ανιψιός του Stevie.

Η είδηση του θανάτου του, σκόρπισε θλίψη στους απανταχού φίλους του rock και του heavy metal, που ήδη εδώ και κάποιες ώρες γράφουν τα δικά τους μικρά tributes στα social media.

{youtube}5f65Un-Z33Q{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured