news.team

Με λύπη πληροφορηθήκαμε κι εμείς, όπως και πολλοί ακόμα μουσικόφιλοι ανά την υφήλιο, τον αιφνίδιο θάνατο του Fred Cole, ο οποίος έφυγε μόλις στα 69 του χρόνια, ύστερα από σύντομη παραμονή σε νοσοκομείο για αιμορραγία στο συκώτι.

Αν και οι περισσότεροι τον έμαθαν από τους Dead Moon, ο Cole είχε μια καριέρα 53 χρόνων, αφού εμφανίστηκε στο προσκήνιο το 1964, όντας 16άρης, ως μέλος των Lords -μιας τοπικής μπάντας του Λας Βέγκας, η οποία άφησε μάλιστα κι ένα single στην Tell Records. Ακολούθως σχημάτισε τους Deep Soul Cole και κατόπιν βρέθηκε να παίζει garage rock με τους Weeds. Σε μια αναγκαστική τους στάση στο Portland του Όρεγκον το 1966 γνώρισε μάλιστα και την Kathleen "Toody" Conner, την οποία και παντρεύτηκε το 1967. Έμελλε βέβαια να γίνουν ένα από τα διασημότερα ζευγάρια του rock 'n' roll, κυρίως μέσω των Dead Moon, τους οποίους και σχημάτισαν το 1987.

Οι Dead Moon δεν απόλαυσαν ποτέ εμπορική επιτυχία, αποδείχθηκαν όμως μία από τις πιο πρωτότυπες μπάντες της εποχής τους, ασκώντας σημαντική επίδραση σε πολλούς διαφορετικούς χώρους -για του λόγου το αληθές, στην πρόσφατη επίσκεψη των Σουηδών μεταλλάδων Merciless στη χώρα μας, είδαμε τον κιθαρίστα τους με μπλουζάκι Dead Moon.

Οι Dead Moon έδωσαν την αποχαιρετιστήρια τους συναυλία το 2006 και έναν χρόνο αργότερα ο Fred και η Toody συγκρότησαν μια νέα μπάντα, τους Pierced Arrows. Ωστόσο, εμείς τους είδαμε ξανά ως Dead Moon στην Ελλάδα, όταν ήρθαν τον Δεκέμβριο του 2013 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν τους Last Drive στους εορτασμούς για τα 30 τους χρόνια (έδωσαν μάλιστα τότε και μια συνέντευξη στον Στυλιανό Τζιρίτα, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ), ενώ έκαναν και μερικές ακόμα διεθνείς εμφανίσεις με αυτό το όνομα μέσα στο 2014.

Τον θάνατο του Fred Cole ανακοίνωσε η ίδια η Toody, με έναν συγκινητικό αποχαιρετισμό στη σελίδα των Pierced Arrows στο Facebook.

{youtube}J2nOGbgP0VQ{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured