Μετά τις L7, άλλη μία alternative δόξα της δεκαετίας του 1990 με έντονο φεμινιστικό πρόσημο επιστρέφει στο δισκογραφικό προσκήνιο.

Ο λόγος για τους Breeders, τη μπάντα που έστησαν το 1989 η Kim Deal των Pixies με την Tanya Donelly των Throwing Muses, συνεισφέροντας ανεξίτηλα στο soundtrack των 1990s με το καταιγιστικό "Cannonball" (Η.Π.Α. #44, Βρετανία #40).

Τελευταία τους παρουσία ήταν το ΕΡ Fate To Fatal το 2009, με την Kim Deal να έχει μείνει μόνη να κρατά τα ηνία του γκρουπ. Πέρυσι, ωστόσο, μάθαμε ότι η Courtney Barnett τους επισκέφθηκε σε ένα στούντιο του Οχάιο και συνεισέφερε στα δεύτερα φωνητικά, σε ηχογραφήσεις που μάλλον προμήνυαν κάποιο καινούριο άλμπουμ.

Και έτσι αποδείχθηκε πως είχαν τα πράγματα, καθώς πριν λίγο οι Breeders έδωσαν στη δημοσιότητα το "Wait In The Car", πρώτο τους τραγούδι εδώ και 8 χρόνια -μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Όσο για τη συνέχεια, για την ώρα έχει ανακοινωθεί μόνο μια μεγάλη περιοδεία σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη. Για τον δίσκο, αναμένουμε στις οθόνες μας.

{youtube}5i76b0OrdIQ{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured