news.team

Πιστός στο ραντεβού του, ο DOOM έδωσε αυτές τις μέρες στη δημοσιότητα ένα ακόμα δείγμα γραφής από το νέο, φιλόδοξο εγχείρημα The Missing Notebook Rhymes, το οποίο γίνεται σε συνεργασία με το πρόγραμμα Adult Swim του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Cartoon Network.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, κάθε εβδομάδα -επί συνολικά 15 εβδομάδες- θα ακούμε ένα ολοκαίνουριο τραγούδι του αινιγματικού Λονδρέζου καλλιτέχνη, ως μία πρώτη «γεύση» των όσων σχεδιάζει για το δισκογραφικό του μέλλον, είτε σόλο, είστε σε συνεργασία με άλλους.

Στον σύνδεσμο λοιπόν παρακάτω, μπορείτε να ακούσετε το "True Lightyears", που βρίσκει τον DOOM να συμπράττει με τον Jay Electronica.

Αλλά ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η πληροφορία η οποία το συνοδεύει: πρόκειται για το πρώτο νέο κομμάτι που ακούμε από τους πρόσφατα ανασχηματισμένους KMD, μετά από 19 ολόκληρα χρόνια. Είναι δε «πρόλογος» ενός πλήρους άλμπουμ, που λέγεται Crack In Time και αναμένεται να βγει προς τα τέλη του 2017 από τη Metalface και τη Nature Sounds. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι ακούμε τον DOOM να τραγουδάει ένα σημείο στα ...αραβικά, αφού οι KMD υπήρξαν μέλη της κοινότητας Ansaar Allah, που ξεκίνησε σαν γκρουπ μαύρων Μουσουλμάνων, μα στη συνέχεια έγινε κάτι πιο περίπλοκο, εντάσσοντας στοιχεία και από άλλες θρησκείες, μέχρι και από λατρείες σχετικές με, χμ, ιπτάμενους δίσκους! Η ομάδα υπήρξε εξαιρετικά αμφιλεγόμενη και το 2004 ο ιδρυτής της Dwight D. York καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για εγκληματικής φύσεως συνωμοσία και αποπλάνηση ανηλίκου.

Οι KMD (ακρώνυμο για το Kausing Much Damage) ήταν ένα χιπ χοπ τρίο ενεργό στη δεκαετία του 1990, από όπου ξεκίνησε την καριέρα του ο DOOM, με το όνομα Zev Love X. Βασικά η μπάντα ήταν εκείνος και ο αδερφός του DJ Subroc (κατά κόσμον Dingilizwe Dumile). Καθώς ο τελευταίος σκοτώθηκε το 1993 όταν τον παρέσυρε ένα αυτοκίνητο ενώ προσπαθούσε να διασχίσει μια λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας στο Long Island της Νέας Υόρκης, κανείς δεν περίμενε να ξαναδεί τους KMD να ενεργοποιούνται.

Είναι πάντως άγνωστο, για την ώρα, αν τον DOOM θα συντροφεύει στη νέα αυτή εκδοχή των KMD και ο Onyx the Birthstone Kid, ο οποίος είχε πάρει τη θέση του αρχικού 3ου μέλους Rodan, που έφυγε πριν το γκρουπ υπογράψει δισκογραφικό συμβόλαιο.

{youtube}WUBFTMuBoNg{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured