Η Γερμανο-ιταλίδα Anita Pallenberg μπορεί να μην ήταν ούτε μουσικός, ούτε τραγουδίστρια, όμως η παρουσία της στο rock 'n' roll άφησε ένα έντονο αποτύπωμα και έγινε κομμάτι της ιστορίας του, μα και της εικόνας του.

Μοντέλο (κατά βάση) και ηθοποιός (στη συνέχεια), η Pallenberg ήταν από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες που συσχετίστηκαν με την έκρηξη του rock 'n' roll στα 1960s, όταν και υπήρξε θαμώνας στο περίφημο Factory του Andy Warhol.

Γύρω στα μέσα της δεκαετίας, κι αφού κατάφερε να μπει στα παρασκήνια των Rolling Stones ύστερα από μια συναυλία τους στο Μόναχο, βρέθηκε να έχει σχέση με τον Brian Jones, τον οποίον όμως σύντομα άφησε για τον Keith Richards (1967). Η σχέση τους υπήρξε διάσημη, όσο και θυελλώδης, καθώς μαζί πάλεψαν κατά του εθισμού στην ηρωίνη, αλλά μαζί απόκτησαν και 3 παιδιά. «Ήταν δύσκολο», είπε το 2010 ο Richards, μιλώντας στο Rolling Stone, «αλλά την ίδια στιγμή υπήρχε και μια αγάπη στο βάθος, που τελικά υπερέβαινε όλα τα υπόλοιπα...Τώρα πια είμαστε περήφανοι παππούδες, κάτι που ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα μας συμβεί». Γι' αυτό και διατήρησαν εξαιρετικές σχέσεις και μετά τον χωρισμό τους το 1980.

Στον κινηματογράφο, η Pallenberg διακρίθηκε κυρίως για τη συμμετοχή της στην περίφημη Barbarella, αλλά και για την ταινία Performance (1970), όπου συμπρωταγωνίστησε με τον Mick Jagger. Στη δεκαετία του 1990, άφησε πίσω της οριστικά τις εξαρτήσεις και μάλιστα σπούδασε σχεδιασμό μόδας στο Central Saint Martins του Λονδίνου, επιστρέφοντας αραιά στο σινεμά κατά τα '00s (Cheri, Mister Lonely).

Τον θάνατό της ανακοίνωσε η ηθοποιός Stella Schnabel μέσω Instagram, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα κάποιο αίτιο -αν και ήταν γνωστό ότι πάλευε με την ηπατίτιδα και ότι είχε κάνει δύο εγχειρήσεις στο ισχίο, αναγκαζόμενη να περπατά με μπαστούνι. Ήταν 75 ετών.

{youtube}OjLFkrqd4lA{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured