Ίσως εδώ στην Ελλάδα να μην έχουμε επίγνωση για το πόσων μεγατόνων αστέρας θεωρείται ο σερ Cliff Richard στην πατρίδα του. Τα νούμερα ωστόσο μιλάνε μόνα τους: είναι ο 3ος πιο πετυχημένος καλλιτέχνης στη μουσική ιστορία της Βρετανίας, έχοντας μπροστά του μόνο τον Elvis Presley και τους Beatles. Μετράει δε παγκόσμιες πωλήσεις άνω των 250.000.000 αντιτύπων.

Στα 76 του σήμερα, ο σερ Cliff Richard έχει αφήσει τη Βρετανία για πιο ηλιόλουστους προορισμούς: είναι πλέον κάτοικος Μπαρμπέιντος, του νησιού δηλαδή της Καραϊβικής (και μέλους στη Βρετανική Κοινοπολιτεία) από όπου προέρχεται και η Rihanna.

Δεν έχει όμως αφήσει τη δισκογραφία, αφού μόλις πέρυσι έβγαλε νέο άλμπουμ, το Just... Fabulous Rock 'n' Roll, το οποίο «σκόραρε» ένα #4 στη Βρετανία. Και σίγουρα δεν έχει πάψει να ανησυχεί για το στάτους του στην πατρίδα, καθώς η εικόνα του υπέστη σοβαρή ζημιά το 2014, όταν η αστυνομία του South Yorkshire τον θεώρησε ύποπτο για αδικήματα σεξουαλικής φύσης. Κοινώς, για παιδοφιλία. Έγινε μάλιστα τότε και μια επιδρομή στο σπίτι του, η οποία καλύφθηκε αρκετά στα βρετανικά tabloids.

Ο Richard, ωστόσο, ήταν αθώος και εν τέλει η αστυνομία τον άφησε ήσυχο. Τόσο όμως εκνευρίστηκε, ώστε προχώρησε σε μήνυση κατά της αστυνομίας του South Yorkshire, ζητώντας ένα πολύ σεβαστό ποσό για αποζημίωση. Ήταν δε τόσο σίγουρο το τι θα συνέβαινε αν η υπόθεση έφτανε στο δικαστήριο, ώστε η Βρετανική Αστυνομία προχώρησε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό μαζί του και έβγαλε και επίσημη συγγνώμη.

Επόμενος στόχος του Cliff Richard δείχνει τώρα να είναι το BBC, καθώς είχε καλύψει την τότε υπόθεση με ένα πρίσμα που ο ίδιος βρήκε μεροληπτικό εναντίον του. Ο τηλεοπτικός οργανισμός συνεχίζει να υπερασπίζεται το τότε ρεπορτάζ του, αλλά τώρα, με τη Βρετανική Αστυνομία να απολογείται επισήμως, δεν αποκλείεται να αναγκαστεί να πληρώσει κάμποσες λίρες, αν ο τραγουδιστής επιμείνει να τους στείλει στα δικαστήρια.

{youtube}UsLcZwCztms{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured