news.team

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, η Pickwick Records ζήτησε από τον Tony Conrad και τον John Cale να στηρίξουν την ηχογράφηση που έκανε το συγκρότημα Primitives, για το single "The Ostrich", που τελικά εκδόθηκε το 1964. Μοναδικό μέλος που είχε απομείνει ήταν ο τραγουδιστής τους Lou Reed, τον οποίον και πλαισίωσαν λοιπόν σε κιθάρα και μπάσο αντίστοιχα -τα ντραμς ανέλαβε ο Walter De Maria. Το σχήμα αυτό, έγραψε η rock 'n' roll ιστορία, διαλύθηκε μετά από μερικές ζωντανές εμφανίσεις, οπότε ο Reed με τον Cale προχώρησαν συγκροτώντας τους Velvet Underground. Τη δε ιδέα για το όνομα, τους την είχε δώσει ο Conrad.

Κι εκείνος όμως συνέχισε, μια λιγότερη προβεβλημένη πορεία, γενόμενος ένας από τους πιο ανήσυχους video artists, πειραματικούς σκηνοθέτες και πειραματικούς μουσικούς που γνώρισε η σύγχρονη Αμερική -ως τον περσινό του θάνατο, στα 76, από καρκίνο στον προστάτη.

Έναν χρόνο πια μετά τον θάνατό του, μας δίνεται η ευκαιρία να ακούσουμε -για πρώτη φορά- μια άγνωστη σειρά ηχογραφήσεων από το 1972, οι οποίες και στοιχειοθετούν την παλαιότερη γνωστή μουσική του, αφού είναι κατά κάποιους μήνες παλιότερες από το ντεμπούτο του Outside The Dream Syndicate (μια συνεργασία με τους Faust, από το 1973).

Οι ηχογραφήσεις αυτές προέρχονται από μια ζωντανή εμφάνιση του Conrad στο The Kitchen της Νέας Υόρκης, στην οποία τον συντρόφευσαν επί σκηνής η Laurie Spiegel με τον Rhys Chatham. Η όλη συναυλία διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, ενώ ο ίδιος ο Conrad έπαιξε και βιολί.

Ο δίσκος που προέκυψε λέγεται Ten Years Alive On The Infinite Plain και κυκλοφορεί από τη Superior σε διπλό CD. Αργότερα μέσα στη χρονιά, θα βγει και σε βινύλιο.

{youtube}mWUf3HrF6Sc{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured