30 χρόνια συμπληρώνει φέτος το Joshua Tree των U2,  ο δίσκος, όπως έγραψε χαρακτηριστικά το Mojo, που «τους εκτόξευσε στη στρατόσφαιρα». Μιλάμε βέβαια για τον δίσκο που περιείχε μερικά από τα ωραιότερα και πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια τους, σαν π.χ. τo "Where The Streets Have No Name" (Ιρλανδία #1, Βρετανία #4, Η.Π.Α. #13), το  "With Οr Without You" (Ιρλανδία #1, Βρετανία #4, Η.Π.Α. #1) και το “I Still Haven’t Found What I’m Looking For”  (Ιρλανδία #1, Βρετανία #6, Η.Π.Α. #1).

Όπως είναι φυσικό, οι Ιρλανδοί θα το γιορτάσουν με τον πρέποντα τρόπο, κυκλοφορώντας μια επετειακή έκδοση μέσω της Island (σε παγκόσμια διανομή της Universal), στις 2 Ιουνίου.

Το Joshua Tree θα επανακυκλοφορήσει λοιπόν στη στάνταρ εκδοχή του με τα 11 κομμάτια, τόσο σε CD, όσο και σε βαρύ βινύλιο. Το ενδιαφέρον όμως των fans βρίσκεται στο super deluxe box set, όπου -πέρα από το ορίτζιναλ άλμπουμ του 1987- θα μπορεί κανείς να βρει ολόκληρη τη συναυλία των U2 στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης (1987), ένα ολόκληρο CD γεμάτο με αδημοσίευτα outtakes από τις ηχογραφήσεις και b-sides, καθώς και όλα τα φετινά remixes που έκαναν ο Daniel Lanois, ο Flood και ο Steve Lillywhite.

Σαν έξτρα δε κερασάκι στην όλη τούρτα, θα προσφέρεται κι ένα βιβλίο με προσωπικές φωτογραφίες της μπάντας από το αρχείο του Edge, οι οποίες θα βλέπουν πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

{youtube}GzZWSrr5wFI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured