Ο Jack White, o Robert Redford και ο T-Bone Burnett δουλεύουν μαζί αυτό το διάστημα σε ένα κοινό εγχείρημα ονόματι American Epic: πρόκειται για μια τριμερή σειρά ντοκιμαντέρ γύρω από τις πρώτες-πρώτες μέρες της ηχογραφημένης μουσικής, η οποία για τον Jack White συνοδεύεται και από ένα αμιγώς μουσικό session, που σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει ως soundtrack.

Καθώς φαίνεται, μάλιστα, θα υπάρξουν περισσότεροι από ένας δίσκοι: σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου βγαίνει από την Third Man (σε διανομή Legacy Recordings) το American Epic - The Soundtrack. 9 Ιουνίου βγαίνει κατόπιν το American Epic - The Sessions (από την Columbia), ενώ θα υπάρξει και ένα ολοκληρωμένο box set με συνολικά 100 τραγούδια ονόματι American Epic - The Collection, για το οποίο δεν υπάρχουν ακόμα όλες οι πληροφορίες.

Χθες βράδυ, λοιπόν, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ (το βλέπετε στον σύνδεσμο παρακάτω), όπου ο Jack White εμφανίζεται live μαζί με τον σπουδαίο ράπερ Nas, να διασκευάζουν μαζί το "On The Road Again", επιτυχία της δεκαετίας του 1920 για τους Memphis Jug Band -ένα από τα «μεγαθήρια» εκείνης της μακρινής εποχής.

Παρότι δεν ακούμε όλο το τραγούδι, το απόσπασμα είναι απολαυστικό.

Το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στις Η.Π.Α. την Τρίτη 16 Μαΐου. Το φιλμ πάλι American Epic Sessions, όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι μουσικές performances, θα προβληθεί στις 6 Ιουνίου.

{youtube}qIj5rFxeHFo{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured