Σε έντονα πολιτική φάση φαίνονται να βρίσκονται οι Blur, πάλαι ποτέ θρύλοι της brit pop εποχής, οι οποίοι μια χαρά επιβίωσαν και στον 21ο αιώνα, όπως έδειξε η αποδοχή του προπέρσινου άλμπουμ The Magic Whip (Βρετανία #1, Η.Π.Α. #24, Αυστραλία #5, Γαλλία #3, Καναδάς #15, Γερμανία #3).

Πρώτα-πρώτα, ο ντράμερ τους Dave Rowntree είναι πλέον δημοτικός σύμβουλος στο Norfolk: τερμάτισε πρώτος επιλαχών στις τελευταίες τοπικές εκλογές, στις οποίες είχε κατέβει με τους Εργατικούς, και τώρα, μετά την παραίτηση του συμβούλου Burt Bremner, αναλαμβάνει την έδρα. «Θα έχω αρκετό καιρό στη διάθεσή μου», δήλωσε στα βρετανικά μέσα, «καθώς οι Blur δεν θα κάνουν κάτι μέσα στο 2017».

Πράγματι, οι Blur δεν θα κάνουν κάτι, καθώς ο Damon Albarn θα είναι απασχολημένος με το άλμπουμ-επιστροφή των Gorillaz. Έχει όμως και ο ίδιος ένα έντονο ενδιαφέρον για τις πολιτικές εξελίξεις στο Νησί, όπως αποκάλυψε πρόσφατη συνέντευξή του στον Krishnan Guru-Murthy, για το τηλεοπτικό κανάλι Channel 4.

Ο Albarn πήρε σαφή θέση κατά του Brexit και κατονόμασε ως υπεύθυνους τους μεγάλους σε ηλικία ψηφοφόρους των Συντηρητικών. «Οι νέοι αναγκάζονται να ακολουθήσουν τους γέρους», είχε χαρακτηριστικά, «και δεν κατανοώ καθόλου γιατί θα πρέπει να επιτρέψουμε σε αυτήν την παλιά και ξεχασμένη ιδέα για το πώς πρέπει να είναι αυτή η χώρα να μιλήσει εκ μέρους των σύγχρονων και μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία». «Δεν απαξιώνω το συγκεκριμένο κομμάτι των ψηφοφόρων», έσπευσε ύστερα να διασαφηνίσει, «αλλά τους καθοδηγεί η νοσταλγία. Θέλουν να πάνε πίσω και όχι μπροστά».

Οι ίδιες αρχές, όπως είπε, θα τον καθοδηγήσουν και στο πώς θα ψηφίσει στις επικείμενες έκτακτες εκλογές. Δεν το είπε σαφώς, αλλά δεν πρόκειται να ψηφίσει τους Συντηρητικούς. Τώρα αν θα προτιμήσει τους Εργατικούς του Κόρμπιν ή τους Φιλελεύθερους, αυτό παραμένει ανοιχτό...

{youtube}0DjHKqb365A{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured