Αναστασία Τουρούτογλου

Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που ασχολούνται με τις δραματικές αλλαγές στο παγκόσμιο κλίμα, σκέφτηκαν μία νέα, πρωτότυπη μέθοδο για να συγκεντρώσουν χρήματα για τις δράσεις τους, τραβώντας παράλληλα και την προσοχή του πολύ κόσμου: να διοργανώνουν συναυλίες στους πρόποδες του ...Έβερεστ, σε ύψος 5.380 μέτρων!

Πρώτος καλεσμένος τους ο Paul Oakenfold, στον οποίον και έλαχε να αποκτήσει το σχετικό ρεκόρ. Ο 53χρονος πια παραγωγός και DJ -βαρύ όνομα για μια παλιότερη γενιά που βίωσε την ηλεκτρονική επανάσταση μέσω της club κουλτούρας- όχι μόνο δέχτηκε, μα φρόντισε να βιώσει και όλη την περιπέτεια: ανέβηκε με τα πόδια, περπατώντας επί 10 μέρες, ενώ μετέφερε τον εξοπλισμό του με τη βοήθεια των ντόπιων Σέρπα και των γιάκ τους.

007mc2.jpg

«Όλος ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος εδώ», δήλωσε λίγο πριν ανέβει στα decks, «δεν ήταν εύκολο να ανέβω εδώ, αλλά αν μπορούσατε να δείτε τη θέα που έχω μπροστά μου... Είναι η απόλυτη πηγή έμπνευσης!». Φρόντισε δε να ποστάρει και πολλές σχετικές φωτογραφίες στην επίσημη σελίδα του στο Facebook (αυτές που βλέπετε εδώ), ώστε να μοιραστεί την εμπειρία.

Το κοινό, βέβαια, δεν ήταν εύκολο να το ρίξει στον χορό σε τέτοιο υψόμετρο, όπου λαχανιάζεις πολύ εύκολα λόγω του λιγοστού αέρα. Την περισσότερη λοιπόν ώρα, ήταν καθιστοί. Αλλά και το set του Oakenfold είχε μετρημένα με προσοχή ντεσιμπέλ, καμία σχέση με τα rave parties που έστηνε στο ζενίθ της καριέρας του.

Γιατί υπάρχουν βλέπετε και οι ...χιονοστοιβάδες! 

{youtube}nInYkDW3XSE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured