Αναστασία Τουρούτογλου

Στα τέλη των 1970s, οι Van Halen ξεπρόβαλλαν ως η νέα μεγάλη δύναμη του hard rock ήχου με το ντεμπούτο τους (Η.Π.Α. #19, Βρετανία #34) και στα 1980s θα σάρωναν εμπορικά, ειδικά στα «χρυσά» τους χρόνια, όταν η μπάντα αποτελούνταν από τους Ολλανδούς αδερφούς Eddie & Alex Van Halen (κιθάρα και ντραμς, αντίστοιχα), τον David Lee Roth στα φωνητικά και τον Michael Anthony στο μπάσο.

Αιτία βέβαια γι' αυτό ήταν το υπερηχητικό ταλέντο του Eddie Van Halen στην ηλεκτρική κιθάρα, το οποίο τον καθιέρωσε ως έναν από τους μεγάλους masters της γενιάς του.

Το 1984, έτος που κορύφωσε την επιτυχία της μπάντας χάρη στο περίφημο single "Jump" (Η.Π.Α. #1, Βρετανία #7), ο Eddie Van Halen ανέλαβε και μια σόλο δουλειά: το soundtrack της ταινίας The Wild Life του Art Linson, σε σενάριο του Cameron Crowe.

Ο Van Halen δούλεψε με τον παραγωγό και μηχανικό ήχο της μπάντας του, τον Donn Landee, κάτω από ασφυκτικά deadlines. Πριν λίγα χρόνια παραδέχτηκε μάλιστα -μιλώντας στο Guitar World- ότι πέρασε ωραία, μα δεν τα έβγαζε πέρα με τις προθεσμίες: «έπαιξα όλα τα όργανα και έφυγα για περιοδεία με το γκρουπ, αφήνοντας τον Donn πίσω να τελειώσει τη μίξη και όλα τα σχετικά».

Τελικά, όμως, τα πράγματα στράβωσαν και η δουλειά δεν τελείωσε έγκαιρα, με αποτέλεσμα στο soundtrack να μπει μόνο το "Donut City" και η υπόλοιπη δουλειά να μείνει ακυκλοφόρητη.

Ένα από αυτά τα ακυκλοφόρητα κομμάτια ξεθάφτηκε αυτές τις μέρες χάρη στους fans των Van Halen και έγινε διαθέσιμο στο κοινό: λέγεται "Strike" και μπορείτε να το ακούσετε αμέσως παρακάτω.

{youtube}4yuaOdENiDw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured