Αναστασία Τουρούτογλου

Ένα από τα «στάνταρ» τραγούδια που μπορείτε να βρείτε σε κάθε σχεδόν συλλογή με μαζικές επιτυχίες της δεκαετίας του 1960 είναι και το "Angel Baby", το οποίο κι ακούτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το doo-wop αυτό κομμάτι ανήκει στο συγκρότημα Rosie And The Originals και βγήκε το 1960 σε 45άρι single από τη Highland Records, «σκοράροντας» ένα #5 στα εθνικά charts των Η.Π.Α. Η rock 'n' roll γενιά θα το ανακάλυπτε αργότερα, μέσω της διασκευής του John Lennon, ο  οποίος το θεωρούσε ανάμεσα στα πιο αγαπημένα του τραγούδια.

«Φωνή» του "Angel Baby", συνθέτρια, στιχουργός, μα και ιδρύτρια των Rosie And The Originals ήταν η μόλις 15 χρονών Rosie Hamlin από το Klamath Falls του Όρεγκον. Το γκρουπ δεν βάστηξε πολύ (διαλύθηκε το 1961), ούτε όμως και η καριέρα της Hamlin: μετά από ένα άλμπουμ παρέα με τον σύζυγό της Noah Tafolla, άφησε τη μουσική (1963), ώστε να αφοσιωθεί στην οικογένειά της -αν και επέστρεψε περιστασιακά μετά από μερικά χρόνια.

Όπως ανακοίνωσε επισήμως η κόρη της, η Hamlin πέθανε ήσυχα στον ύπνο της, στο σπίτι της, από φυσικά αίτια. Ήταν 71 ετών και άφησε και έναν ακόμα γιο, τον Joey Tafolla -ναι, αυτόν που οι μεταλλάδες ξέρουν καλά, ως κιθαρίστα των Jag Panzer.

{youtube}9xm3qnh1sck{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured