Αναστασία Τουρούτογλου

Παρά το πλήθος των επιτυχιών που απολαμβάνει κοντά μια δεκαετία τώρα, όλοι ξέρουμε ότι η Katy Perry χρωστάει τη φήμη της σε εκείνο το "I Kissed A Girl", που την έκανε παγκόσμια ποπ σταρ το 2008, φέρνοντάς τη στο νούμερο 1 των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Αυστραλίας, του Καναδά και της Γερμανίας (και στο #5 της Γαλλίας). Είναι επίσης το τραγούδι που μεταμόρφωσε τη συντηρητικών καταβολών, από θρησκευόμενη οικογένεια της Καλιφόρνια, Katheryn Hudson στη σέξι Katy Perry που έμαθε ο περισσότερος κόσμος -και που, τέλος πάντων, δεν είχε πρόβλημα να πει ότι κάπου, κάποτε, φίλησε κι ένα κορίτσι και βρήκε πως της άρεσε.

Πρόσφατα όμως, μιλώντας σε γκαλά στα πλαίσια μιας καμπάνιας για τα ανθρώπινα δικαιώματα (και πιο συγκεκριμένα τα δικαιώματα ισότητας των ομοφυλόφιλων και τρανσέξουαλ), η Katy Perry έκρινε σκόπιμο να μας αποκαλύψει λίγα περισσότερα για εκείνη την ιστορία.

«Για να σας πω την αλήθεια», είπε, «έκανα κι άλλα, δεν το φίλησα απλά εκείνο το κορίτσι του τραγουδιού».

Η δήλωσή της σόκαρε μερίδα του κοινού στις Η.Π.Α., όμως, για να είμαστε ειλικρινείς, για να σοκάρεται κανείς σήμερα από τέτοια πράγματα, μάλλον δεν ζει και πολύ «εκεί έξω» -αν και στις Η.Π.Α. είδαμε να αναζωπυρώνεται τελευταία ένας βαθύς και μαχητικός συντηρητισμός, που θύμισε άλλες δεκαετίες.

Για να είμαστε πάντως εντάξει, η Perry δεν το είπε για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Αντιθέτως, εκεί πάνω στήριξε το πόσο τη βοήθησε η επιτυχία του τραγουδιού να χαλαρώσει και η ίδια απέναντι στη gay κοινότητα και τις δικές της τάσεις εξερεύνησης της σεξουαλικότητας, ξεπερνώντας τον στενό ορίζοντα όσων είχε διδαχθεί ως «καλό» και «κακό» στο σπίτι της.

{youtube}tAp9BKosZXs{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured