Αναστασία Τουρούτογλου

Σάρωσε η Adele στα βραβεία Grammy 2017, κερδίζοντας συνολικά 5, μεταξύ των οποίων όλα τα βασικά, π.χ. άλμπουμ της χρονιάς για το 25 (Βρετανία #1, Η.Π.Α. #1), τραγούδι της χρονιάς για το "Hello" (Βρετανία #1, Η.Π.Α. #1). 

Ως καλύτερος νέος καλλιτέχνης βραβεύτηκε ο Chance The Rapper, ο οποίος κέρδισε και το καλύτερο χιπ χοπ άλμπουμ (Coloring Book, Η.Π.Α. #8), ενώ ως καλύτερο ροκ τραγούδι βραβεύτηκε το "Blackstar" του David Bowie -τον τίτλο του καλύτερου ροκ άλμπουμ τον πήραν, εχμ, οι Cage The Elephant για το Tell Me I'm Pretty (Η.Π.Α. #26, Βρετανία #135), με τον Bowie να αναδεικνύεται νικητής στην alternative κατηγορία.

Ως καλύτερο R'n'B τραγούδι βραβεύτηκε το "Lake By The Ocean" (Βρετανία #19) του Maxwell, ενώ τον αντίστοιχο τίτλο στο χιπ χοπ κέρδισε το "Hotline Bling" του Drake (Η.Π.Α. #2, Βρετανία #3). Στην τζαζ, καλύτερα άλμπουμ αναδείχθηκαν το Country For Old Men του John Scofield και το Take Me To The Alley του Gregory Porter (Η.Π.Α. #82, Βρετανία #5), ενώ στο metal οι Megadeth πήραν το Grammy καλύτερης σχετικής performance για το "Dystopia".

Ως καλύτερο country άλμπουμ, τέλος, επιλέχθηκε το A Sailor's Guide To Earth του Sturgill Simpson (Η.Π.Α. #3, Βρετανία #43), ενώ στην κατηγορία του τραγουδιού νικητής ήταν ο Tim McGraw για το "Humble And Kind" (Η.Π.Α. #30) και η Dolly Parton με τους Pentatonix στην a capella εκτέλεση του "Jolene" (Η.Π.Α. #101).

Από τα βραβεία των πιο ειδικών κατηγοριών, αξίζει να αναφερθεί ο Willie Nelson, που κέρδισε στην κατηγορία traditional pop για τον δίσκο που έβγαλε με διασκευές σε ρεπερτόριο Gershwin (νικώντας τον Bob Dylan), και ο δίσκος των Yo-Yo Ma & The Silk Road Ensemble Sing Me Home, νικητής στην κατηγορία world music.

{youtube}YQHsXMglC9A{/youtube} 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured