Αναστασία Τουρούτογλου

Δεν υπήρχε άνθρωπος στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1980 που να μην έβλεπε το Αυτός, Αυτή και τα Μυστήρια με Bruce Willis και Cybill Shepherd και να μην ήξερε τον Al Jarreau, ο οποίος τραγουδούσε το "Moonlighting" (Η.Π.Α. #23, Βρετανία #8) στους τίτλους έναρξης της δημοφιλούς σειράς.

Και παρότι στην Ελλάδα δεν μάθαμε ποτέ (μαζικά) κάποια από τις άλλες επιτυχίες του, ο Jarreau είχε πολλές, κερδίζοντας 7 συνολικά Grammy, για ένα εκλεκτικό ρεπερτόριο, το οποίο κινήθηκε στην τζαζ, τη soul και το funk. Μπήκε στη δισκογραφία αργά, στα 35 του, όμως ήδη είχε πλούσια καριέρα πριν σε ζωντανές εμφανίσεις και γνώρισε την πρώτη του σημαντική επιτυχία το 1981, χάρη στο άλμπουμ Breakin' Away (Η.Π.Α. #9, Βρετανία #60). Τελευταία του κατάθεση ήταν το My Old Friend: Celebrating George Duke του 2014.

Το τελευταίο διάστημα είχε ακυρώσει εμφανίσεις λόγω εξάντλησης και υπήρχαν φήμες ότι θα αποσυρόταν. Πριν λίγες μέρες μπήκε σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, όπου και πέθανε χθες. Ήταν 76 χρονών. Αιτία θανάτου, δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής στον αμερικάνικο Τύπο.

{youtube}qZxLXuFfPvM{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured