Αναστασία Τουρούτογλου

Το "Smells Like Teen Spirit" είναι ένα από τα «μεγάλα» τραγούδια του rock 'n' roll, ορόσημο όχι μόνο μιας σημαντικής αλλαγής και μιας νέας, πιο εναλλακτικής, δεκαετίας, μα και για μια ολόκληρη γενιά ακροατών.

Όπως όμως συμβαίνει συνήθως, την ιστορία τη γράφουν τα πιο απλά πράγματα. Κι αυτό έρχεται να μας θυμίσει ένα animation φιλμάκι μικρού μήκους (μόλις 2 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα διαρκεί) που έφτιαξε γύρω από το περίφημο τραγούδι ο Drew Christie, και προβλήθηκε αυτές τις μέρες στο Sundance Festival, με τον τίτλο "Drawn & Recorded: Teen Spirit" και αφήγηση από τον T Bone Burnett.

Σε αυτό λοιπόν, μαθαίνουμε ότι ήταν η Kathleen Hanna, τραγουδίστρια τότε των Bikini Kill και φίλη του Cobain (που έβγαινε με τη ντράμερ και ιδρύτρια της μπάντας, Tobi Vail), που τον ενέπνευσε να γράψει το κομμάτι, όταν μια μέρα έγραψε με σπρέι στον τοίχο του «Kurt smells like Teen Spirit».

Ο Cobain, βέβαια, ερμήνευσε διαφορετικά το νόημα της φράσης, ενώ εκείνη το έλεγε ...κυριολεκτικά! Εννοούσε δηλαδή ότι είχε τη μυρωδιά του αποσμητικού Teen Spirit, που ήταν το αγαπημένο της Vail.

{youtube}hTWKbfoikeg{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured