Αναστασία Τουρούτογλου

φωτογραφία: Fryderyk Gabowicz

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όλη η υφήλιος χόρεψε "Lambada", στους ρυθμούς των Kaoma, ενός γαλλο-βραζιλιάνικου γκρουπ, στο οποίο η επιτυχία ήρθε μάλλον ουρανοκατέβατη, αφού το τραγούδι δεν ήταν καν δικό τους -επρόκειτο για μια (ωραία) διασκευή στο "Chorando Se Foi (Lambada)" της Márcia Ferreira (1986).

Το "Lambada", όμως, πούλησε (σαν single) 9 περίπου εκατομμύρια αντίτυπα σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ το βιντεοκλίπ του -γυρισμένο στην παραλία Cocos, στο Trancoso της Βραζιλίας, με το φοβερό παιδικό δίδυμο Chico & Roberta- έγινε θέμα συζήτησης για πολλά χρόνια, αποτελώντας στιγμιότυπο χαρακτηριστικό της δεκαετίας. Το "Lambada" έφτασε στο #4 της Βρετανίας και στο #46 των Η.Π.Α., ενώ υπήρξε νούμερο 1 επιτυχία σε 11 διαφορετικές χώρες. Φυσικά και στην Ελλάδα, όπου και θα παιζόταν κατά κόρον από τα ραδιόφωνα.

Τα καταπληκτικά φωνητικά, άνηκαν στη Loalwa Braz από το Ρίο ντε Τζανέιρο. Δυστυχώς, η αστυνομία της Βραζιλίας πιστοποίησε ότι το πτώμα που βρέθηκε χθες σε καμμένο αυτοκίνητο σε έναν δρόμο της Saquarema, 73 χιλιόμετρα από το Ρίο όπου και είχε σπίτι η Braz, ήταν δικό της. Με δεδομένες δε τις καταθέσεις μαρτύρων ότι στο σπίτι της εθεάθησαν χθες δύο άγνωστοι άνδρες, φαίνεται ότι έπεσε θύμα δολοφονίας. Ήταν μόλις 63 ετών.

{youtube}csaUvkYOkLY{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured