Αναστασία Τουρούτογλου

Το κουαρτέτο από την Οξφόρδη άφησε μόλις 4 άλμπουμ πίσω του, όμως το όνομά του γράφτηκε με χρυσά γράμματα στα κιτάπια της εναλλακτικής ροκ ιστορίας, με το άλμπουμ ειδικά Nowhere του 1990 (Βρετανία #11) να θεωρείται από τα άκρως απαραίτητα μιας βασικής shoegaze/dream pop δισκοθήκης.

Οι Ride μας αποχαιρέτησαν πίσω στο 1996 με το Tarantula (Βρετανία #21), μετα το οποίο διαλύθηκαν. Ξαναφάνηκαν για λίγο το 2001, όταν ανασχηματίστηκαν για μια τηλεοπτική εμφάνιση και έβγαλαν και ένα άλμπουμ ζωντανά  ηχογραφημένο στο Reading Festival του 1992 και έκαναν κανονικό reunion το 2014 και μάλιστα με το αυθεντικό line-up: Andy Bell, Mark Gardener, Laurence Colbert & Steve Queralt.

Όλα έδειχναν, ωστόσο, ότι το reunion αυτό θα περιοριζόταν σε νοσταλγικές συναυλιακές παρουσίες, τώρα που το shoegaze ξαναγίνεται δημοφιλές σε μια νεότερη indie γενιά. Όμως οι Ride νιώθουν ξανά δημιουργικοί και ανακοίνωσαν ότι μέσα στο 2017 θα επιστρέψουν με ολοκαίνουριο δίσκο, γεμίζοντας χαρά τους παλιούς fans. «Η μουσική μας έχει πια μεγαλώσει σε σημασία», παραδέχτηκε ο frontman Mark Gardener, σε πρόσφατη συνομιλία του με το ΝΜΕ, κάτι που αποτελεί σίγουρα κίνητρο για να ξαναδοκιμαστούν οι παλιές δυνάμεις.

Αν εντωμεταξύ σας έχει ξεφύγει το Nowhere, να το πάρετε.

{youtube}ygGw_zo_W8A{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured