Αναστασία Τουρούτογλου

Ένα ...Ντάλεκ ήταν να κοσμήσει αρχικά το εξώφυλλο του A Moon Shaped Pool των Radiohead -ενός από τα πλέον συζητημένα άλμπουμ του 2016- σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο σχεδιαστής και στενός συνεργάτης τους, Stanley Donwood, σε συνέντευξή του στο Creative Review.

Τα διάσημα από τη βρετανική σειρά επιστημονικής φαντασίας Doctor Who ημι-μηχανικά, ημι-βιολογικά όντα με τη χαρακτηριστική εμφάνιση, είναι εδώ και δεκαετίες μέρος της ευρύτερης ποπ κουλτούρας της Δύσης και θεωρούνται από τους πιο εντυπωσιακούς «κακούς» που έχει πλάσει η μικρή και η μεγάλη οθόνη.

«Είχα την ιδέα να σχεδιάσω ένα Ντάλεκ που αντί να εξολοθρεύει ανθρώπους θα εκτόξευε μπογιά», δήλωσε ο Donwood. Παραδέχτηκε όμως ότι τους ήταν πραγματικά δύσκολο να απεικονίσουν πειστικά ένα Ντάλεκ χωρίς να χρησιμοποιήσουν κάποια φωτογραφία (οπότε θα έπρεπε να πληρώσουν για δικαιώματα και μάλιστα αρκετά). Έτσι, άρχισαν γενικά να παίζουν με την ιδέα της μπογιάς μαζί με τους υπόλοιπους Radiohead, παίρνοντας από την αρχή την απόφαση για κάτι αφαιρετικό, στο οποίο δεν θα υπήρχε ανθρώπινη παρουσία.

{youtube}yI2oS2hoL0k{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured