Αναστασία Τουρούτογλου

Μια επίκαιρη ιστορία βγαλμένη μέσα από την «καρδιά» της ψηφιακής εποχής περιγράφει στο ντοκιμαντέρ του Presenting Princess Shaw ο Ισραηλινός σκηνοθέτης Ido Haar.

Επίκεντρό του τα νέα μέσα και το πώς άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, από πολλές διαφορετικές γωνιές του κόσμου, μοιράζονται καθημερινά -μέσω YouTube, κατά κύριο λόγο- βίντεο και τραγούδια τα οποία φτιάχνουν μόνοι τους, αναζητώντας επικοινωνία και αναγνώριση.

Στο φιλμ βλέπουμε ας πούμε την ιστορία της Samantha Montgomery, που το πρωί εργάζεται σε οίκο ευγηρίας σε μια φτωχή συνοικία της Νέας Ορλεάνης και το βράδυ φτιάχνει τραγούδια, τα οποία ανεβάζει κατόπιν στο YouTube με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Princess Shaw (απ' όπου και ο τίτλος της ταινίας). Περίπου 10.000 χιλιόμετρα μακριά, στο Ισραήλ, κάτι ανάλογο κάνει και ο Kutiman, δημιουργώντας κομμάτια με βάση τη μουσική που δημοσιεύουν διάφοροι άγνωστοι άνθρωποι στο διαδίκτυο.

{module [607]}

Το Presenting Princess Shaw προβάλλεται σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (19.30), αλλά και στη Θεσσαλονίκη (αίθουσα Σταύρος Τορνές, στο Λιμάνι). Στην Αθήνα, η προβολή θα επαναληφθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στον κινηματογράφο Δαναός, στις 16.00 το μεσημέρι.

{youtube}nMXGIch82ZU{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured